Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Norska

Nedělní den pokračuje zkouškami padlého anděla TIXe z Norska.

Letošní reprezentant Norska patří k těm, u nichž se velké změny ve vystoupení neočekávaly a v podstatě přesně taková je i realita. Pokud jste tedy fanoušky stagingu písně Fallen Angel z Melodi Grand Prix 2021, budete spokojeni i s vystoupením v Rotterdamu.

TIX má na sobě svůj bílý kožich a ikonické brýle s šátkem na čele se svým jménem a na zádech obrovská bílá andělská křídla. Na čtyřech podstavcích vidíme čtyři černé tanečníky v podobě padlých andělů s rohy, takže připomínají spíše okřídlené čerty. Ti jsou k TIXovi připojeni řetězy, kterými se ho snaží nejspíše strhnout z nebe do pekla a možná tak trochu přiblížit Elenině El Diablovi z předchozího vystoupení. Zde vidíme úbytek počtu tanečníků oproti šesti z MGP21. TIXe ale ještě doplňuje vokalista, který je schovaný mimo hlavní stage.

Barevně je celá píseň laděna do modré barvy a světla obecně patří mezi to, co se od vystoupení v národním kole liší nejvíce. Kreativně je totiž využívána velká škála možností, které nabízí obrovská stage v Ahoy aréně. Až v posledním refrénu se vše zbarví do oranžova nebo téměř až do zlata, jako by se právě rozednívalo. Vše se tak jeví, jako by měla pohádka o padlém andělovi dobrý konec. Celou scénu také doplňuje kouř na LED pozadí, který připomíná oblaka a my si tak můžeme alespoň na chvíli připadat, jako by nás TIX vzal s sebou do nebe.

Celé vystoupení působí vcelku mile a k žádným nehodám ani zastavování během norské zkoušky nedošlo. Jen občas ke konci písně zněl TIX lehce udýchaně. Doufejme, že to byla pouze náhoda, a do semifinálového přenosu bude vše v pořádku.

Na tiskovou konferenci dorazil Tix sám se svými klasickými brýlemi a čelenkou. Jeho outfit i samotné umělecké jméno se samozřejmě staly středem pozornosti většiny novinářů.
Celá konference se nesla ve velmi pohodové atmosféře a samotnému Tixovi se podařilo přítomné publikum několikrát pobavit svým humorem.
Tix mluvil také o tom, jaká čest pro něj je reprezentovat svou zemi a doufá, že po úterním vystoupení na něj budou norští fanoušci hrdí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..