Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Chorvatska

Třetí zemí je dnes v Ahoy aréně Chorvatsko a jeho reprezentantka Albina s taneční peckou Tick-Tock.

Na začátku musíme pochválit Albině její outfit a celkový vzhled, protože vypadá opravdu krásně. Skoro by se až dalo říci, že toho na sobě příliš nemá, ale tady asi záleží na úhlu pohledu. Albina nenechala doma sedět své čtyři tanečníky, které si přivezla i do Rotterdamu, ale narozdíl od vystoupení v chorvatském národním kole Dora 2021 chlapce lehce přioblékla.

Ostatně oblečení se od domácího vystoupení změnilo dost. Z modro-černých kombinéz, které měla i Albina, je nyní Albinin lesklý a krystaly pokrytý obleček, který podtrhuje její postavu a zvýrazňuje ženské křivky. Stejně tak oblečení tanečníků je z lesklých materiálů a září tak podobně jako sama Albina.

Hlavní barvy celého vystoupení jsou fialová a modrá, kterých je využíváno především na LED projekcích a v osvětlení. Obecně LED plochy a moderní technologie využívá zatím Chorvatsko ve velké míře. Na začátku písně je Albina synchronizovaná se střílením světelných paprsků na různé strany, posléze i další blikající elementy na pozadí. Choreografie s tanečníky se jako taková ale od předchozího vystoupení v Dora 2021 příliš neliší. V závěru písně si tanečníci odnesou položenou Albinu o kus dál a je využívána i pyrotechnika. Tentokrát se však nejedná o plameny jako u předchozího Norska, ale o ohňostroje. Na pozadí také vidíme barevný fialovo-modrý nápis TICK-TOCK, případně další části textu písně.

Rozhodně zatím vystoupení Chorvatska vypadá nejmoderněji z dosud odvysílaných zkoušek, ale je potřeba do prvního semifinále vyladit drobné nedostatky především co se týče kamerových záběrů. Albina by ale neměla zapomínat ani na zpěv. Některé vysoké tóny totiž nebyly stoprocentně čisté, takže i na tuto část vystoupení by se měla ještě do dalších zkoušek zaměřit. Rozhodně má ale Chorvatsko našlápnuto ke skvělému vystoupení a posléze snad i výsledku.

Na tiskové konferenci Albina zhodnotila své první zkoušky za velmi zdařilé a přiznala, že ji samotnou překvapilo, že se vůbec necítí nervózně.
Albina také srovnávala své působení v The Voice s účastí na Eurovizi. Přestože v obou soutěžích vidí velkou podobnost, uvědomuje si, že Eurovizi sleduje v podstatě celý svět a bere ji jako skvělou příležitost ukázat se širšímu publiku.
K závěru konference se Albina přiznala, že je velkou fanynkou Eurovize a mezi její nejoblíbenější písně patří Euphoria od Loreen. Část této písně také zazpívala.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..