Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Belgie

Skupina Hooverphonic zakončuje dopolední blok prvních zkoušek s písní The Wrong Place.

Středobodem belgického vystoupení je zpěvačka Geike Arnaert, okolo které jsou do čtyř rohů rozestavěny čtvercové stupínky, na kterých najdeme další účinkující. V popředí jsou to další dva členové skupiny Hooverphonic Alex Callier a Raymond Geerts, kteří hrají na baskytaru a piano. Další dvě osoby jsou bubeník a vokalistka, která zároveň hraje na tamburínu.

Letošní vystoupení Belgie je hodně intimní a velmi muzikantské. Barevně je celá tříminutová píseň laděna do černobílé, což se k písni The Wrong Place hodí. Kamera různě pluje okolo celého seskupení a na LED pozadí můžeme také vidět černobílé záběry Geike.

Zajímavé je, že v závěru písně se Geike z LED pozadí přesouvá na doplňkovou kolmou poloprůsvitnou LED obrazovku, která není spustěna, takže Geike působí jako jakýsi hlas shůry. Je to zajímavý efekt, který nejspíše vyvolává otázku, jestli náhodou není Geike na špatném místě (jak napovídá část textu „You’re in the wrong place“).

Celá kompozice vystoupení Belgie působí po divoké a moderní Albině jako zklidňující efekt a rozhodně je to kvalitně zpracováno. I po pěvecké stránce není Geike co vytknout, navíc doplnění o vokalistku je i v rámci kamerových záběrů příjemným osvěžením. Belgie si tímto rozhodně říká o postup do sobotního finále, ale postupových míst je bohužel jen deset. Uvidíme, kdo bude mít nakonec v semifinále více štěstí.

Na tiskové konferenci se hlavního slova ujal kytarista kapely Alex Callier, který potvrdil, že se snažili přenést na pódium temnou a klidnou atmosféru jejich písně.
Ke slovu se dostala i hlavní zpěvačka Geike Arnaert, která mluvila o tom, jaký pro ni byl návrat do kapely. Řekla, že je moc ráda zpátky a že méně času na přípravu, než měli její kolegové, pro ni nebyl žádný problém.
Kapela také přiznala, že při výběru své soutěžní písně se ani moc nerozhodovali. U songu The Wrong Place jednoduše věděli, že je ten pravý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..