Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Slovinska

Mezi nebem a Zemí si pódium vyzkoušela Ana Soklič.

Jako druhé se dnes na eurovizním pódiu v Ahoy aréně ukázalo Slovinsko. Ačkoliv má „za sebou“ Ana Soklič celý gospelový sbor, na pódiu je sama. Během vystoupení budeme svědky mnoha ikonických záběrů na LED obrazovce. Jako základní barvu bychom mohli považovat zlatou, která bude velmi často doplňována reálnými obrazy.

Na začátku vystoupení vidíme Anu zblízka, na sobě má kostým velmi podobný tomu z představení písně na přelomu února a března. Zpěvačka působí velmi žádostivě a snaží se promluvit do duše televizních diváků. Od prvních tónů je jasné, že hlasový projev Any bude pokaždé naprosto perfektní. Hned v prvním refrénu se v pozadí objevuje obrovská planeta Země s motivem dne a noci. Před poslední částí se Ana vydá na catwalk a doprovodí ji záběry na slovinskou hornatou krajinu. Anička se netají svou láskou k Bohu a k přírodě, tudíž její vystoupení jako by hovořilo z její duše.

Během vystoupení proběhlo mnoho nejistých momentů, od chaotických záběrů, přes hluché záběry na jiné kameramany až po okamžik, kdy zpěvačka vkročila na catwalk, stoupla si na volán od šatů a měla co dělat, aby svůj pohyb ustála. Nepochybujeme ale o tom, že tyto veškeré dílčí problémy budou do příštích zkoušek eliminovány.

Vystoupení stojí a padá především na Anině obrovském hlubokém hlase a bude zajímavé sledovat, do jaké míry to bude stačit pro úspěšnou misi do finále. Rozhodně se ale bude jednat o velmi kvalitní vystoupení, které si zamiluje nejeden přísný porotce.

Ana na žádost novinářů zazpívala acapella refrén své písně Amen.
Bratr Any Soklič je velký fanoušek Eurovize, takže je na svou sestru jako slovinskou reprezentantku patřičně hrdý. Ana ani během své první tiskové konference v Rotterdamu neztratila svůj všudypřítomný úsměv.
Ana miluje gospel a proto jí udělala radost změna pravidel, která dovoluje použít předem nahrané doprovodné vokály.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..