Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Ruska

Ruská žena zazářila na rotterdamské stagi!

Jako třetí se dnes na pódiu představilo Rusko. Jejich vystoupení z národního kola viděl zřejmě každý, a tak jsme mohli tipovat, jak moc se rotterdamská prezentace bude blížit tomu z březnového finále. A vlastně těžko odpovědět jen ano, nebo ne. Najdeme totožné fragmenty stejně tak jako velmi odlišné momenty.

Manizha na pódium přiťapká v obřím barevném kostýmu, díky kterému by ani nemusel být popisek „Russia“ v levém dolním rohu obrazovky. Zpěvačka totiž vypadá jako obří ruská panenka. Po chvíli nastane zřejmě nejneobyčejnější změna kostýmu v eurovizní historii – Manizha z kostýmu jednoduše vystoupí. Poté už má klasicky červený kostýmek, ve kterém se postaví do tradiční pozice z národního kola obklopené kruhem svých čtyř vokalistů. Manizha vypráví svůj příběh o ruské ženě, zatímco kamera přímo na stagi doslova běží po obvodu stojících vokalistů. Během písně jsme si poprvé všimli využití vedlejší poloprůsvitné obrazovky. Ta ale není spuštěna až dolů a zůstává vysoko nad pódiem. Záběr na obrazovce tak díky tomu vypadá velmi trojrozměrně a nevšedně.

Blíží se chorálový refrén, ten byl během posledního pokusu doplněn efektními ohni na okrajích pódia. Zřejmě nejvelkolepější je pak ale až druhý refrén, ve kterém si zpěvačka dřepne před svůj obří kostým, čtyři vokalisté se otočí zády k publiku a čelem k hlavní LED obrazovce. Na té se totiž objeví záběry mnoha a mnoha žen, které společně s pěticí na pódiu zpívají. Jedná se o amatérské záběry žen a dívek. Tato videa pak na úplný závěr písně vytvoří obří nápis RUSSIAN WOMAN. Vokalisté tak velmi symbolicky vzdávají hold všem (ruským) ženám.

Budeme se opakovat, ale ani zde není potřeba jakkoliv komentovat hlasový projev, po pěvecké stránce nás tedy čeká velmi silný start prvního semifinále. Choreografie ruské delegace je skvělá, zapracovat se bude muset především na kamerovém střihu, který velmi často nezabíral to podstatné a několik míst působilo po vizuální stránce ploše a nezajímavě. Potenciál ruského vystoupení je ale obrovský.

Manizha odhalila, že velké šaty z jejího vystoupení jsou ušity z kusů látek zastupujících každou národnost ve velkém Rusku. Také odhalila, že mezi její oblíbené písně z Eurovize patří Diva a Ne ver ne boysia.
Na první ruský meet & greet dorazila četná delegace včetně čtyř doprovodných vokalistů. Manizha nezapomněla doplnit, že doma platí za vokalisty, tedy samostatné interprety, a nikoliv pouze za doprovodné „křoví“.
Vedoucí ruské delegace si dovolil poděkovat Nizozemsku a zdejší televizi, že dokázali i přes nástrahy kladené současnou pandemií zorganizovat Eurovizi 2021.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..