Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Švédska

Švédsko tradičně zůstává věrné svému konceptu z Melodifestivalenu.

Tusse přichází jako čtvrtý v pořadí. Švédsko se netají tím, že vystoupení z národního kola Melodifestivalen je pravidelně využíváno i pro samotnou Eurovizi a změny probíhají jen minoritně, většinou především pro lepší adaptaci na jiném pódiu. Tusse měl během první zkoušky na sobě upravený červený kostým, jeho sáčko má totiž zkrácené rukávy a několik míst po těle je ozdobeno černými doplňky.

Nemá cenu popisovat vystoupení, když se můžeme podívat na švédskou show z národního kola. Lehký upgrade, který ale rozhodně upoutá na první pohled, se objevuje před klidnější částí písně. Za zpěvákem se totiž kromě vokalistů objeví dalších možná deset osob, které ačkoliv jsou zobrazené na LED obrazovce, působí velmi věrohodně a jako by byly součástí pódia. Tento moment je velmi efektní a rozhodně napomůže k emotivnímu zážitku diváka. Klidná část je ještě více červená než v Melfestu a poslední refrén působí světleji, za interprety se obrazovka obarvuje do bílé, což silně kontrastuje se zbytkem celého relativně temného vystoupení.

Švédsko jednoduše ví, co funguje, a tak je logické, že své vítězné vystoupení nemění. Tusse působí charismaticky a kamerové střihy zde zatím působily nejpropracovaněji v porovnání s předchozími interprety. Některá místa po pěvecké stránce musí Tusse dopilovat, ospravedlňuje ho ale operace hlasivek, kterou podstoupil v nedávné době. Zpěvák tak zřejmě zatím nechce tolik „tlačit na pilu“. Švédi navíc rozhodně využili možnost nahraných vokálů, a tak požadavky na zpěv Tusseho nejsou tak náročné.

Není pochyb o úspěšném tažení Švédska do finále, obecně lze navíc vystoupení písně Voices považovat za nejdokončenější ze všech dosud trénovaných písní.

I na tiskové konferenci měl Tusse výrazné šperky. Některé otázky mířily právě i na množství a váhu šperků, která nosí Tusse při vystoupení. Prozradil, že váží kolem 5 kg.
S Tussem se tiskové konference účastnila také šéfka švédské delegace, která rovněž produkovala jeho soutěžní vystoupení.
Komplimenty od novinářů patřily také žlutým nehtům, které Tusse sladil se svým sakem. Omluvil se, že již nevypadají dobře a že při jeho finálovém vystoupení budou vypadat lépe. Ihned se však opravil, že měl na mysli vystoupení v semifinále.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..