ESCArena hodnotí !Ročník 2021

ESC Arena hodnotí (38): You (#GEO)

Tým našeho webu hodnotí písně Eurovision Song Contest 2021!

ESC Arena vám každý den servíruje zhodnocení jedné písně soutěžící na letošní Eurovizi v Rotterdamu. Přečtěte si názory lidí, kteří se starají o chod našeho webu, a koukněte na jejich výsledné bodové hodnocení. Nesouhlasíte s námi a máte zcela odlišný názor? Změnil se váš postoj k písni od jejího prvního zveřejnění? Neváhejte a podělte se s námi o své postřehy dole v komentářích! A koho že si detailně rozebereme dnes?

Tornike Kipiani – You

Reprezentant Gruzie 2021

Josef

Tornike Kipiani z Gruzie je zajímavý oříšek. Rozhodně se jedná o kvalitního zpěváka, to dokázal již během gruzijské Superstar, kterou vyhrál. Loňská píseň byla zajímavá po hudební stránce, ale jako celek občas zněla spíše jako vtip, i když mě nakonec i docela bavila. O to větší překvapení však přišlo letos s touto blues-rockovou baladou You. Není to žádná vypalovačka, ale vlastně je to milá a romantická skladba, ve které se dá najít jisté kouzlo. Bojím se však, že k Tornikeho smůle ho televizní diváci (a možná i odborná porota) budou hledat příliš dlouho, a než se tak stane, bude již semifinále za námi a Tornike v něm zůstane.

Hodnocení: 6,5

Honza

Tornike mě se svou písní nezaujal vloni, letos jsou moje sympatie k jeho nové písni vlastně dokonce menší. Zpěvák navíc nedokáže unést kritiku a uráží naši milovanou Eurovizi. Upřímně ale netuším, co čekal, že s písní You dokáže. Asi bych se měl tímto omluvit rakouskému zástupci, protože jestli by jeho slova napsal žák druhého stupně, na gruzínskou píseň stačí bezpečně stupeň první. Tornike se mezi mé oblíbence nepřidá a jeho tvorbu si nechám ujít. Gruzie opět ukázala, že dětského reprezentanta umí připravit na JESC perfektně, jakmile ale na řadu přijde velká Eurovize, tak bohužel silně tápe.

Hodnocení: 2,5

Dominik

Zde asi netřeba moc komentovat. Velmi nepovedený výběr skladby autora, který ještě minulý rok měl šanci na postup. Letos patří k mé TOP 1, bohužel z druhého konce.

Hodnocení: 1

Pavel

Stejně jako loni, ani letos mě Tornike nedokázal svou písní nijak výrazně zaujmout. Co můžu říci je, že na rozdíl od loňska mi letos píseň You nevadí. Nemohu si pomoci, ale přijde mi, že se Tornike snaží na začátku písně silně napodobit Annie’s Song od Johna Denvera, kterou v našich končinách známe v podání Karla Gotta s českým názvem Když milenky pláčou. I když mám obě tyto verze moc rád, Gruzie mě letos nebaví a nebude mým favoritem.

Hodnocení: 1

Vladimír

Tak tohle dopadne hodně špatně. Vlastně ani nevím, co bych měl k t0to písničce napsat, protože jsem You ani mockrát neslyšel…vždycky přeskočím. Absolutně nezaujala.

Hodnocení: 1

Daniel

Za mě oproti loňsku velký posun dopředu. Zatímco Tornikovo Take Me As I Am mi lezlo na nervy, You je o hodně přístupnější, jemnější a snadnější na poslech, zároveň se drží podobného stylu. I na tak krátkou skladbu dobře graduje a s trochou trpělivosti se nakonec dostaneme na její tichý konec. Cením, že Gruzie zůstává věrná svým originálním volbám reprezentantů, odhaduji ale, že i letos se jí to vymstí, ne-li posledním místem v semifinále…

Hodnocení: 6

Ondřej

Když už by člověk čekal, že po dlouhé sérii neúspěšných ročníků se Gruzie poučí a pošle něco s potenciálem alespoň na postup, Gruzínci se opět rozhodnou poslat něco jako je letošní píseň You. Za mě se jedná o jednu z nejslabších písní letošního roku. Song je naprosto nezajímavý a dle mého názoru i nudný. Typický kandidát na poslední místo v semifinále. Upřímně si myslím, že Gruzii už letos nedokáže zachránit ani staging.

Hodnocení: 3

Celkové hodnocení pro Gruzii: 3,00

Souhlasíte? Nesouhlasíte? Dejte nám vědět!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..