ESCArena hodnotí !Ročník 2021

ESC Arena hodnotí (37): Voices (#SWE)

Tým našeho webu hodnotí písně Eurovision Song Contest 2021!

ESC Arena vám každý den servíruje zhodnocení jedné písně soutěžící na letošní Eurovizi v Rotterdamu. Přečtěte si názory lidí, kteří se starají o chod našeho webu, a koukněte na jejich výsledné bodové hodnocení. Nesouhlasíte s námi a máte zcela odlišný názor? Změnil se váš postoj k písni od jejího prvního zveřejnění? Neváhejte a podělte se s námi o své postřehy dole v komentářích! A koho že si detailně rozebereme dnes?

Tusse – Voices

Reprezentant Švédska 2021

Josef

Tusse je sympatický interpret a píseň Voices rozhodně není špatná. Ostatně jedná se o švédský standard. A to je možná i to, co by se jí dalo nejvíce vytknout. Ničím totiž nevybočuje ze skandinávského stereotypu, byť se jedná o sebekvalitnější počin. Letošní Melodifestivalen měl v zásobě i zajímavější kousky, ale v mezinárodním srovnání se nebojím o špatné umístění Švédska. V poslední době zaujímá přední příčky především díky tomu, že se jedná o „populární Švédsko“. Je mi akorát líto mých oblíbených The Mamas, které letos na Eurovizi neuvidíme. Věřím však, že jejich pravý čas ještě přijde.

Hodnocení: 9

Honza

Když si tu pročítám hodnocení mých kolegů, nabývám dojmu, že jsme spíše fanklub Erica Saadeho. A i já se do něj hrdě hlásím. Eric měl letošní Melfest prostě vyhrát. Nestalo se tak, Švédové si stáli tvrdě za Tussem. A vlastně mě to nepřekvapuje. Snad neexistuje typičtější vítězná píseň švédského fenoménu. A na Eurovizi si rozhodně nepovede špatně. Jenže. Ten elektronický zvuk, hudební podklad, modulace, třikrát po sobě zopkovat slovo voices. Zřejmě jakýsi tajný recept na výhru. Ačkoliv si poslech písně Voices vlastně pokaždé docela užiju, tak nějak marně vyhlížím šokujícího nebo při nejmenším netradičního švédského zástupce. Tusse dost možná skončí opět v TOP 5 letošní Eurovize, v mé desítce favoritů se ale určitě neobjeví.

Hodnocení: 7

Dominik

Stejně tak, jako můj kolega, jsem měl letošní švédské místo vyhrazené jedině pro Erica. Po finálových výsledcích a následném zklamaní, které ze mě vyprchalo rychle, jsem ale vlastně nečekaně rád. Tusse má v sobě jiskru a příběh. Jsem nakonec za volbu rád a i když je tohle od Švédska možná už ohraný styl, mě pořád baví.

Hodnocení: 10

Pavel

Tusse se hodnotí velmi těžce objektivně, vezmu-li v potaz, že nechal v Melodifestivalenu na druhém místě mého miláčka Erica Saadeho. Ten byl mým vítězem. Voices je však song, který, zdá se, zaujal většinu Švédů a v Rotterdamu tak uslyšíme Tusseho. Netvrdím, že píseň není chytlavá a snadno zapamatovatelná. Mně však přijde až příliš univerzální, a i přestože má zajímavá místa a pěkný staging, nebude pravděpodobně mým letošním oblíbencem. O postup do finále se však Švédsko bát nemusí. Ostatně jako každý rok.

Hodnocení: 7

Vladimír

I když také patřím k fanouškům Erica Saade a i jeho píseň by v mém hodnocení byla top, musím říct, že Tusse si letošní výhru opravdu zasloužil. Velmi přesvědčivě se na tom shodli jak Švédové, tak i poroty, což je podle mě důležité. Píseň Voices ve mě vyvolává velmi pozitivní emoce a text písně ještě větší odhodlání pro změnu.

Hodnocení: 10

Daniel

Z písničky Voices mám poměrně smíšené pocity. Ze začátku šlo o můj oblíbený kousek, jako by se jednalo o píseň, kterou asi ani nejde nemít rád. Časem mi ale začalo docházet, že ve skutečnosti není příliš originální a s celkem ohranou strukturou. U Eurovize však jde hlavně o první dojem, který Tusse se svou skladbou zanechává skvělý. Začíná se mi ale zdát, že se švédské výběry začínají opakovat, každý rok jako by se báli risku a vysílali to, co jim zaručí pěkné páté místo…

Hodnocení: 7,5

Ondřej

Letošní švédský počin musím okomentovat ze dvou různých pohledů. Objektivně se podle mě jedná o něco podobného, co Švédsko posílá na Eurovizi poslední roky, nic moc zajímavého, ale naprosto skvělá taktika pro získání obrovské podpory odborných porot, o kterou se ani letos podle mě Švédsko bát nemusí. Osobně si myslím, že letošní píseň je to nejlepší, co Švédi posílají od Manse a jeho Heroes, protože posledních několik let byly podle mě všechny švédské písně velice přeceněny a zdaleka si nezasloužily tak skvělá umístění. Letos Švédsko považuji za největšího černého koně na vítězství.

Hodnocení: 6,5

Celkové hodnocení pro Švédsko: 8,14

Souhlasíte? Nesouhlasíte? Dejte nám vědět!

Jeden myslel na “ESC Arena hodnotí (37): Voices (#SWE)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..