ESCArena hodnotí !Ročník 2021

ESC Arena hodnotí (36): Amen (#AUT)

Tým našeho webu hodnotí písně Eurovision Song Contest 2021!

ESC Arena vám každý den servíruje zhodnocení jedné písně soutěžící na letošní Eurovizi v Rotterdamu. Přečtěte si názory lidí, kteří se starají o chod našeho webu, a koukněte na jejich výsledné bodové hodnocení. Nesouhlasíte s námi a máte zcela odlišný názor? Změnil se váš postoj k písni od jejího prvního zveřejnění? Neváhejte a podělte se s námi o své postřehy dole v komentářích! A koho že si detailně rozebereme dnes?

Vincent Bueno – Amen

Reprezentant Rakouska 2021

Josef

Minulý rok se mi Vincentova skladba Alive příliš nelíbila, protože byla dost podobná jako mnohem známější a úspěšnější Uptown Funk. Jsem tedy rád, že nedělal podruhé to samé, jako se snažily některé ostatní země, které volily stejného interpreta i letos. Amen je hodně gospel-pop, ale svou klidnou atmosférou se mi líbí. Bohužel to ale není píseň, která by měla velké šance uspět na Eurovizi. Takže kdybychom brali v potaz píseň mimo Eurovizi, asi bych dal klidně i hodnocení kolem 8 bodů, ale byl bych hodně překvapen, kdyby Vincent ze čtvrtečního semifinále postoupil do finále.

Hodnocení: 6,5

Honza

Je libo další naprosto zbytečnou píseň? Tady ji máte. Nechci se opakovat, proto jen napíši, že toto se bohužel nepovedlo. Umělé emoce, fádní refrén a slova, která by složil žák druhého stupně na hodině anglického jazyka. Úroveň videoklipu podtrhuje veškerou kritiku, kterou jsem teď napsal. Škoda sympatického zpěváka z Filipín, ale svým Amen bohužel díru do světa Eurovize nikterak neudělá. A vlastně už nevím, co více bych měl napsat.

Hodnocení: 3,5

Dominik

Druhý letošní Amen … Oproti Slovinskému průstřelu si dovolím říct, že Vincent je už jen takovým slabým odvarem. Velmi chytlavá taneční Alive seděla Vincentovi o mnoho lépe. Jsem lehce zklamán, čekal jsem prostě víc. Téhle průměrné baladě musím bohužel udělit i průměrné hodnocení.

Hodnocení: 5,5

Pavel

Amen, Amen, Amen, Amen…wanted, wanteeed…Ameeeeen! Asi tak bych vystihl letošní píseň Rakouska. Otravnější melodii a text písně jsem již dlouho nezažil. Tříminutové čekání na to, co člověka v písni zaujme, vyvrcholí tím, že píseň skončí. A to je bohužel na písni to nejzajímavější.

Hodnocení: 1

Vladimír

Amen bohužel není nijak speciální píseň. Alespoň má celkem zapamatovatelný refrén, který může být na druhou stranu dost otravný díky neustále se opakujícím slovům. Rakousko má v kvalitě songů bohužel dost velké výkyvy a letošek opět patří k těm méně zdárným pokusům.

Hodnocení: 2,5

Daniel

Poslední příčku mého letošního ročníku získává Rakousko! Jediná píseň, kterou hned přeskakuji, když naskočí v playlistu…

Hodnocení: 2

Ondřej

Od Vincentovy letošní písně jsem upřímně po loňském songu Alive neměl moc velká očekávání, a tak mě rakouský výběr ani moc nezklamal. Píseň Amen ve mně v podstatě vůbec nic nezanechala a hned po prvním poslechu jsem měl problém si vzpomenout na její melodii, což by mohl být problém i v samotném semifinále. Myslím si totiž, že ani na eurovizní stagi nebude song dostatečně zapamatovatelný a na postup to tudíž Rakousku letos stačit nebude.

Hodnocení: 4

Celkové hodnocení pro Rakousko: 3,57

Souhlasíte? Nesouhlasíte? Dejte nám vědět!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..