ESCArena hodnotí !Ročník 2021

ESC Arena hodnotí (35): Tout l’Univers (#SWI)

Tým našeho webu hodnotí písně Eurovision Song Contest 2021!

ESC Arena vám každý den servíruje zhodnocení jedné písně soutěžící na letošní Eurovizi v Rotterdamu. Přečtěte si názory lidí, kteří se starají o chod našeho webu, a koukněte na jejich výsledné bodové hodnocení. Nesouhlasíte s námi a máte zcela odlišný názor? Změnil se váš postoj k písni od jejího prvního zveřejnění? Neváhejte a podělte se s námi o své postřehy dole v komentářích! A koho že si detailně rozebereme dnes?

Gjon’s Tears – Tout l’Univers

Reprezentant Švýcarska 2021

Josef

Gjon’s Tears byl mým favoritem na celkové vítězství již loni, takže letošní očekávání byla obrovská. Naštěstí se nedostavilo žádné nemilé překvapení a Švýcarsko si mé první místo obhájilo i letos. Tout l’Univers má možná větší šance na celkové vítězství než Répondez-moi, které bylo více své, ale letošní věc je univerzálnější a myslím si, že Gjon svým skvělým živým zpěvem osloví jak porotce, tak i televizní diváky. Pokud by se mohlo objevit něco, co by mohlo být letos v případě Švýcarska na škodu, tak možná až přílišné přiblížení se poslední vítězné písni Arcade od Duncana. Inu stejný autor se nezapře. Osobně ale věřím, že bude Švýcarsko pokračovat v úspěšném eurovizním tažení, které v roce 2019 zahájil Luca Hänni.

Hodnocení: 10

Honza

Má čtvrtá a poslední desítka letošní Eurovize. Jestli někde na sto procent funguje spojení neskutečného zpěváka a zcela autentické písně světového formátu, pak je to letošní a vlastně i loňské Švýcarsko. Ani jsem si nepřipouštěl, že by Gjon svou novou písní zklamal, a naprosto oprávněně. Tout l’Univers mě odzbrojila na první poslech a Gjonovo živé vystoupení dle mého zaujme úplně každého, napříč porotami, věkem i hudebním vkusem. Netvrdím, že je Švýcarsko jasným vítězem, ale rozhodně stojí spravedlivě po boku těch největších adeptů. Píseň je perfektně napsaná, některé disharmonické přechody prostě nikde jinde neuslyšíte. Gjonův nadpozemsky andělský hlas nenechá jediné srdce chladné a pokud bude vystoupení správně pojaté, což u Saschy Jean Baptiste předpokládám, můžeme očekávat velké věci.

Hodnocení: 10

Dominik

Gjon je úžasný a nadaný zpěvák, který byl už v minulém roce mým „guilty pleasure“. S Tout l’Univers mě dokázal ještě více ujistit, že tento umělec má dobře našlápnuto a snad nebude Eurovize tím posledním, kdy o něm uslyšíme. Velmi dynamická, autentická skladba, která mění s každou další vteřinou tempo, je prostě úžasná. Těším se na vizuální zpracování stage. Pro mě zasloužené nejvyšší hodnocení.

Hodnocení: 10

Pavel

Od Švýcarska jsem letos očekával velmi mnoho. Gjon je skvělý zpěvák a jeho loňská soutěžní píseň mě ihned uchvátila. S tou letošní jsem to samé neprožil. Song Tout l‘Univers je zcela jistě chytlavý, bohužel mi nepřijde tak zajímavý a osobitý jako Repondez-moi. Jeho letošní kousek se mi však postupně pod kůži dostává a Švýcarsku budu fandit už jen kvůli Gjonovi. Jeho živé charismatické vystoupení v Rotterdamu bude jistě vyčnívat na míle daleko před ostatní a nepoužijí-li v rámci stagingu ohraný vesmír, myslím, že může atakovat nejvyšší příčky.

Hodnocení: 8

Vladimír

Tato píseň má určitě hodně velký potenciál. Díky tomu, jak je napsaná a díky zpěvákovi Gjonovi je skoro jisté, že Tout l’Univers bude mít na Eurovizi obrovský úspěch. Osobně jsem si k ní však prozatím nedokázal najít bližší vztah, aby mohl patřit mezi mé favority.

Hodnocení: 6

Daniel

Gjon’s Tears je vynikající muzikant a stejně jako loni přišel s melancholickým hitem, který si získá přízeň spousty diváků. Tout l’univers je o něco méně speciální než loňský výběr, její melodie je předvídatelnější, o to více ale na většině posluchačů zanechá dojem. První místo u bookmakerů ihned po zveřejnění songu pro mě bylo překvapením, osobně bych to na celkovou výhru neviděl, ale věřím, že se letos Švýcarsko dostane do levé horní části finálové výsledkové tabulky.

Hodnocení: 8

Ondřej

Švýcarsko a jejich talentovaná naděje Gjon´s Tears už loni ukázali, že by si na ně ostatní měli dát pořádný pozor a letos to pouze potvrdili. Docela bych si i troufl říct, že jejich letošní píseň je o něco silnější než loňská, co se týče ambicí na vítězství. Postup do finále je pro Švýcarsko naprostá jistota a top 10 podle mě také, zda jim to letos postačí na vítězství, bude podle mě hodně záležet na celkové prezentaci písně, protože Švýcarsko nemívá vyloženě jistou podporu v podobě spojenců.

Hodnocení: 8,5

Celkové hodnocení pro Švýcarsko: 8,64

Souhlasíte? Nesouhlasíte? Dejte nám vědět!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..