ESCArena hodnotí !Ročník 2021

ESC Arena hodnotí (33): Tick-Tock (#CRO)

Tým našeho webu hodnotí písně Eurovision Song Contest 2021!

ESC Arena vám každý den servíruje zhodnocení jedné písně soutěžící na letošní Eurovizi v Rotterdamu. Přečtěte si názory lidí, kteří se starají o chod našeho webu, a koukněte na jejich výsledné bodové hodnocení. Nesouhlasíte s námi a máte zcela odlišný názor? Změnil se váš postoj k písni od jejího prvního zveřejnění? Neváhejte a podělte se s námi o své postřehy dole v komentářích! A koho že si detailně rozebereme dnes?

Albina – Tick-Tock

Reprezentant Chorvatska 2021

Josef

Podobně jako mnoho fanoušků jsem patřil do skupiny těch, kteří v chorvatském národním kole očekávali vítězství Niny Kraljić. Tedy alespoň na základě písně, ale podle stagingu mě vítězství Albiny až tolik nepřekvapilo. Mezi mé favoritky nepatřila a nepatří mezi ně ani mezi eurovizní sestavou letošního ročníku. I přesto je Tick-Tock vlastně příjemná popová skladba, která je kvalintě odzpívaná i odtancovaná. Něco mi na celém vystoupení ale chybí. Ačkoliv je Albina mezi fanoušky oblíbená, nejsem si jistý, jestli to podobněě bude cítit v květnu porota i široká veřejnost u televizních obrazovek.

Hodnocení: 6

Honza

Chorvatské národní kolo potřetí za sebou dokázalo, že neumí zvolit nejlepší píseň, alespoň pro mě. Když chci rychlou věc, vyhraje klasická chorvatská balada. Když si tedy konečně přeji balkánskou baladu, samozřejmě zvítězí rychlá taneční věc. Ale od února už nějaký ten čas uběhl a má obliba písně zpěvačky Albiny se nakonec neusadila tak nízko. Je to vlastně hravá aktuální věc a Chorvatsko prostě zkouší něco, co pro něj není typické, a to je rozhodně dobře. Albina je sexy, její tanečníci jsou sexy, vlastně píseň jako taková je svým způsobem sexy. Sice si Tick-Tock do playlistu nehodím, vystoupení v Rotterdamu si ale určitě užiju a vlastně si budu tak nějak i přát postup této nádherné země.

Hodnocení: 6,5

Dominik

Chorvatsko zkouší mlsné posluchače zaujmou moderní a taneční popovou skladbou v podání Albiny. Po prvním přehrání mě Tick-Tock víceméně nijak moc extra nezaujala. I když bych řadil skladbu spíše k průměru, v letošní NEkonkurenci bych se nebál říci, že šance na postup nebude tak malá. V mém playlistu si ale místo určitě nenajde.

Hodnocení: 5

Pavel

Tick-Tock se zdá být moderním songem hodným eurovizní stage. Přesto si myslím, že může v záplavě rychlých písní v letošním ročníku snadno zapadnout. Taneční beat a chlapci s odhaleným břišním svalstvem je vskutku poutavá kombinace, ale jinak není píseň ničím zcela výjimečná. V národním kole jsem měl jako favorita Ninu Kraljić, která možným zásahem produkce pořadu národní kolo nevyhrála. I když mě to velmi mrzí, Albině přeji úspěch a nevylučuji, že v průběhu jejího vystoupení nepohodím rytmicky ramenem.

Hodnocení: 6,5

Vladimír

Letošní výběr Chorvatska vlastně nedopadl tak špatně, jak by se na první pohled mohlo zdát. Jde o aktuální věc, která si určitě najde hodně skalních fanoušků. Mě osobně Tick-Tock ani nenadchne ani neurazí. V silné konkurenci prvního semifinále to však na postup nevidím.

Hodnocení: 3

Daniel

Chorvatsko je letos jednou z těch zemí, jehož reprezentant, v tomto případě reprezentantka, mě štve hlavně proto, že nečekaně porazila mého favorita, v tomto případě favoritku, Ninu Kraljić a její Rijeku. To ale není vítězčina chyba a za to si mou kritiku nezaslouží. Horší už je to ale i s její samotnou skladbou Tick-Tock, která mě ani po několika přehráních nezaujala. Píseň na začátku dobře plyne, s příchodem refrénu, který tento proud hudby nepříjemně narušuje, mě ale začíná otravovat. Ke konci písničky se mi líbí uchu lahodící sloka v chorvatštině, která ji dělá v záplavě mainstreamové angličtiny rázem zajímavější, tento efekt bych přirovnal k případu srbských Hurricane. Chorvatsko bych letos ve finále neočekával, zároveň mě ale překvapují velmi pozitivní reakce širší veřejnosti. Tak uvidíme!

Hodnocení: 4

Ondřej

Tick Tock je přesně ten typ písně, který by od Chorvatska nikdo nečekal, ale velké množství fanoušků si ho přálo. Albinu jsem sledoval už od jejího působení v The Voice a v duchu jsem si přál, aby se jednou v chorvatském výběru objevila. K mému překvapení se tak stalo a zaslouženě národní kolo vyhrála. Její píseň je velmi moderní a po dlouhé době se konečně od Chorvatů dočkáme něčeho nového s potenciálem na skvělou pódiovou show, která by Chorvatsku mohla pomoci se probojovat do finále.

Hodnocení: 7

Celkové hodnocení pro Chorvatsko: 5,43

Souhlasíte? Nesouhlasíte? Dejte nám vědět!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..