ESCArena hodnotí !Ročník 2021

ESC Arena hodnotí (32): Voy a quedarme (#ESP)

Tým našeho webu hodnotí písně Eurovision Song Contest 2021!

ESC Arena vám každý den servíruje zhodnocení jedné písně soutěžící na letošní Eurovizi v Rotterdamu. Přečtěte si názory lidí, kteří se starají o chod našeho webu, a koukněte na jejich výsledné bodové hodnocení. Nesouhlasíte s námi a máte zcela odlišný názor? Změnil se váš postoj k písni od jejího prvního zveřejnění? Neváhejte a podělte se s námi o své postřehy dole v komentářích! A koho že si detailně rozebereme dnes?

Blas Cantó – Voy a quedarme

Reprezentant Španělska 2021

Josef

Blas Cantó patří letos do skupiny navrátilců, kde jsem doufal ve zlepšení oproti zrušené Eurovizi 2020. A Blasovi se to opravdu povedlo. Uspěl by u mě tedy i s Memoria, ale Voy a Quedarme lépe ukazuje jeho silné stránky a je to přesně to, co bych od Španělska očekával. A obzvláště závěr je velmi efektní, věřím, že správný romantický staging to se spojení s Blasovými pěveckými kvalitami dokáže jedině podpořit a Španělsko se konečně odlepí ode dna eurovizní tabulky.

Hodnocení: 8

Honza

Aby letos těch kontrastů mezi super zpěvákem a obyčejnou písní nebylo málo, přichází Španělsko. Blase zbožňuji a některé jeho písně mi hrajou v uších velmi často, v čele s božím songem Él no soy yo. Jenže Blas stejně jako vloni sází na totožné autorské duo, které přináší další milou píseň, která ale vlastně nikoho příliš nezajímá. Ano, je o jeho babičce, která bohužel na podzim zemřela, zpěvák má k písni tedy logicky silné pouto. Voy a quedarme ale obecně není bohužel nic jiného než ohraná plejáda emocí s velmi otřelou melodií, která působí až klišé dojmem. Škoda, Blas by si úspěch zasloužil, nechápu, proč se nepostaral o něco současného, vždyť to umí moc dobře!

Hodnocení: 5,5

Dominik

I když oceňuji kvality zpěvu Blase Canta, mám letos znovu problém s vybranou skladbou. Obávám se, že tak jako minulý rok, ani Voy a quedarme nedokáže Blase víceméně zarýt do paměti posluchačů. Po poslechu celého songu nemám žádný pádný důvod si ji pustit znova. Dojemná, ale velmi plochá balada je pro Španělsko víceméně jen další účastí s automatickým postupem.

Hodnocení: 3

Pavel

Španělsko i letos oslovilo jako svého reprezentanta Blase Cantó. Blas vytvořil dvě písně, ze kterých lidé vybrali, kterou vidí spíše jako soutěžní pro letošní Eurovizi. Vyhrál song Voy a quedarme. Celkem milý dojemný song, který mě osobně však příliš neoslovil. Blas je jistě skvělý zpěvák, a proto by mohl v Rotterdamu zaujmout právě svým pěveckým projevem. Jsem zvědavý, na jaké umístění bude jeho výkon Španělsku letos stačit.

Hodnocení: 4

Vladimír

Tak přesně tento typ písně a zpěváka mi vůbec nic neříká. Připomíná mi mnoho ohraných písní, z telenovel, takže nic nového pod sluncem. Navíc je na mě Blasův hlas v jeho písních až příliš upištěný. Jako tradičně má Španělsko štěstí, že se nemusí do finále kvalifikovat.

Hodnocení: 1,5

Daniel

Skladba Voy a quedarme je tou, kterou jsem letos ve španělském národním kole preferoval. Má dobrou strukturu, díky níž mě píseň nudí jen lehce, pozvolna graduje a vše podtrhuje Blasova čistá a krásná španělština. Nejsem velkým fanouškem mužského falzetu, ale v porovnání s dalšími zpěvákovými skladbami tu s ním naštěstí šetří. Celkově ale nejde o nic nového pod sluncem a španělská písnička letos nepatří mezi ty, které si sám od sebe s velkou radostí pustím.

Hodnocení: 7

Ondřej

Španělé letos mohou být rádi, že jsou automatickými finalisty, protože podle mě by s tímto songem měli dost velký problém se do finále probojovat. Věřím, že Blas Cantó i jeho píseň mají své kvality, ale na mě to vůbec žádným způsobem nezapůsobilo. Song mi nepřijde moc zapamatovatelný a dost pravděpodobně by se mohl v silné konkurenci převážně rychlejších skladeb ztratit. Španělsko letos tipuji na konec finálové tabulky.

Hodnocení: 3

Celkové hodnocení pro Španělsko: 4,57

Souhlasíte? Nesouhlasíte? Dejte nám vědět!

Jeden myslel na “ESC Arena hodnotí (32): Voy a quedarme (#ESP)

  • Na toto vystúpenie sa teším. Áno, je to typicky španielske, nič nové pod Slnkom, ale práve tým sa na ESC pôde bude líšiť od väčšiny „bezpohlavnych“ piesní, ktoré mám aj problém rozlíšiť a zapamätať si kto je kto. Neprekomplikovanych, melodickych piesní je dnes ako šafránu.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..