ESCArena hodnotí !Ročník 2021

ESC Arena hodnotí (31): Discoteque (#LIT)

Tým našeho webu hodnotí písně Eurovision Song Contest 2021!

ESC Arena vám každý den servíruje zhodnocení jedné písně soutěžící na letošní Eurovizi v Rotterdamu. Přečtěte si názory lidí, kteří se starají o chod našeho webu, a koukněte na jejich výsledné bodové hodnocení. Nesouhlasíte s námi a máte zcela odlišný názor? Změnil se váš postoj k písni od jejího prvního zveřejnění? Neváhejte a podělte se s námi o své postřehy dole v komentářích! A koho že si detailně rozebereme dnes?

The Roop – Discoteque

Reprezentant Litvy 2021

Josef

Litevská skupina THE ROOP byla minulý rok obrovský fenomén a tak se logicky snaží maximum z toho vytěžit i letos. A musím říct, že se to vcelku povedlo. Ve srovnání s druhým takovým favoritem, jakým byl loni Island, tak z tohoto srovnání vychází tato jediná pobaltská země, která stále čeká na svou první eurovizní výhru, vítězně. Discoteque je chytlavá věc, zapamatovatelná a to rozhodně bude mít úspěch především u televizních diváků. Jestli se dočká stejné podpory i od odborných porot je ale otázka k zamyšlení…

Hodnocení: 8,5

Honza

Další z řady loňských top favoritů, jejichž očekávání byla obrovská. Najít si cestu k písni On Fire mi chviličku trvalo. Díky tomu už jsem ale věděl, co od této bláznivé skupiny očekávat, a jejich letošní „diskotéka“ mě zaujala na první poslech. A jak se dalo čekat, živé vystoupení mou oblibu pouze umocnilo. Tato partička umí potěšit doslova audio-vizuálně a já jim děkuji, že se nenechali odradit nutností účasti v národním kole a přišli s novou peckou, která zahájí celou letošní Eurovizi. TOP 10 ve finále Litvu letos nemine a já pevně věřím, že při jejich vystoupení nebude nikdo tančit sám.

Hodnocení: 8

Dominik

The Roop dokázalo podruhé představit bláznivou skladbu, kterou okoření i letošní ročník. Očekávání byla vysoká. Bál jsem se, zda jsou schopni, zvláště po tak velkém úspěchu s On Fire, představit něco stejně průrazného. A podařilo se. Skladba je neskutečně chytlavá a velmi specifická choreografie dodává písni ještě větší zapamatovatelnost, vůbec bych se tedy nebál o postup. Discoteque řadím vysoko v mé topce a doufám, že tomu nebude jinak i při ohlašování výsledků ve velkém finále.

Hodnocení: 9,5

Pavel

Od skupiny The Roop lze vždy očekávat něco lehce ujetého. I přestože se podle mého Discoteque nepovedlo tolik jako loňské On Fire, které by aspirovalo na výhru celé Eurovize, je to song nevšední, chytlavý a neskutečně mě baví. Taneční kreace, které se navíc objeví hned na začátku prvního semifinále a otevřou tak celou letošní Eurovizi, jsou bezvadné. Píseň s lehkým retro nádechem má navíc celkem soucitnou myšlenku, která jde ruku v ruce se současnou světovou situací. Ano, je v pořádku zůstat sám doma a tančit si jen tak pro sebe. A co na tom, že to vypadá divně?

Hodnocení: 9

Vladimír

Discoteque je pro mě srdeční záležitost. Je to přesně píseň, kterou pro roční odmlce letošní ročník potřebuje. Živá, taneční a hlavně trochu divná 🙂

Hodnocení: 10

Daniel

The Roop mě příliš nebavili ani loni ani letos. Moc totiž nemusím takové eurovizní interprety, kteřé se snaží být jiní a divní jenom proto, aby byli jiní a divní, a v tomto případě to na mě tak působí. Jejich loňský úspěch chápu, zaskočila mě ale druhá prvotní vlna nadšení po zveřejnění letošní soutěžní písně Discoteque. Přeci jenom podobný styl tolik nefrčí a neznám moc příznivců podobné hudby, zřejmě je to tak o „The Roop“ efektu, který ale s časem postupně vyprchává, alespoň soudě dle současných odhadů bookmakerů. Všichni členové jsou moc sympatičtí, přeju jim pěkné umístění, ale upřímně doufám, že se příští rok podíváme jinam než do Litvy.

Hodnocení: 7

Ondřej

Litva nám letos naservírovala přesně to, co se od nich čekalo. Národní kolo bylo v jejich případě skoro až nepotřebné, protože o vítězství The Roop asi málokdo pochyboval. Jejich píseň Discoteque je další v řadě neuvěřitelně chytlavých a pozitivních songů, které tahle kapela prostě umí. Jsem rád, že zůstali věrní svému specifickému stylu, díky němuž by se jim loni možná i podařilo zvítězit, ale upřímně si myslím, že letos jim to na vítězství stačit nebude.

Hodnocení: 8

Celkové hodnocení pro Litvu: 8,57

Souhlasíte? Nesouhlasíte? Dejte nám vědět!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..