ESCArena hodnotí !Ročník 2021

ESC Arena hodnotí (30): Amen (#SLO)

Tým našeho webu hodnotí písně Eurovision Song Contest 2021!

ESC Arena vám každý den servíruje zhodnocení jedné písně soutěžící na letošní Eurovizi v Rotterdamu. Přečtěte si názory lidí, kteří se starají o chod našeho webu, a koukněte na jejich výsledné bodové hodnocení. Nesouhlasíte s námi a máte zcela odlišný názor? Změnil se váš postoj k písni od jejího prvního zveřejnění? Neváhejte a podělte se s námi o své postřehy dole v komentářích! A koho že si detailně rozebereme dnes?

Ana Soklič – Amen

Reprezentant Slovinska 2021

Josef

Ana Soklič nám již minulý rok ukázala ve své písni Voda, že má velký hlas a umí s ním pracovat a nebojí se ho ukázat v plné síle. A to letošní písní Amen pouze potvrzuje. Společně s gospelovým sborem zní jeden z dvojice letošních Amenů asi nejmohutněji a naplno tak využívá změny v pravidlech pro letošní rok. Věřím, že v Rotterdamu bude Amen znít lépe než na studiové nahrávce, ale jestli to bude stačit na postup do finále, tím si nejsem až tak jistý.

Hodnocení: 8,5

Honza

Slovinsko je další zemí, kde vlastně tak trochu tápu. Relativně neoriginální skladba, při které doslova jen dvě minuty čekám na poslední refrén, kontrastuje s nádherným hlasem Any, který by zněl skvěle, i kdyby zpěvačka zpívala Skákal pes. Její loňská Voda pro mě ale přeci jen měla mnohonásobně silnější kouzlo. Byla nevšední a především ve slovinštině. Celkově ale Amen nemohu hodnotit podprůměrně, své fanoušky si slovinské vystoupení rozhodně najde. Navíc je píseň v náboženském duchu, který je Aně velmi blízký. V souboji letošních „amenů“ u mě Slovinsko vede na plné čáře. Postup však, navíc z nejhorší možné pozice v semifinále, zatím vidím spíše nereálně.

Hodnocení: 6,5

Dominik

Obrovským fanouškem Any Soklič jsem byl už minulý rok. Její kouzelný, výrazný hlas je pro mé uši přímo guilty pleasure. U loňské Vody jsem oceňoval slovinskou verzi, a proto veliká škoda, že letošní Amen neobsahuje alespoň kousíček rodného jazyka. Gradace písně je postupná a každou další vteřinou sílí husina po celém těle. Těším se na výsledné zpracování na velké stagi v Rotterdamu, která může skladbě jedině pomoci.

Hodnocení: 9,5

Pavel

Ana Soklič a její hluboký příjemný hlas vyzní krásně v každé pomalejší písni. I když mě trochu mrzí, že oproti loňsku Slovinci upustili od svého úředního jazyka, Aně budu v Rotterdamu s Amen fandit. Staging se dá očekávat spíše klidnější tím, jak píseň postupně plyne. Na druhou stranu je v songu znát gradace, které by se dalo využít pro co největší dojem na televizní diváky. Rovněž bych Aně doporučil naučit se více tělesných pohybů než ty tři, které stále dokola opakuje ve videoklipu. Držím palce!

Hodnocení: 7

Vladimír

Amen s Anou Soklič v hlavní roli pro mě určitě bude milé a zajímavé zpestření nadupaného prvního semifinále. Považuji ji za svoji oblíbenou píseň. Nejsem si však jistý, že by se jí podařilo přesvědčit diváky, aby jí poslali dostatek hlasů k postupu do finále….jedině snad s opravdu působivým stagingem.

Hodnocení: 4

Daniel

Při prvním poslechu jsem si pomyslel, že nudnější skladby se letos už asi nedočkáme. Během těch dalších jsem si ale začal uvědomovat, že na tom slovinském Amenu něco bude. Díky kouzlu Aniných silných vokálů a doprovázejících sborů skladba začala šplhat po mém žebříčku nahoru a nyní se drží v mé TOP 15. V soutěžní verzi písně mi moc chybí závěrečná gospelová část, jenž původní, téměř čtyřminutové variantě dává skladbě ještě větší rozměr, zkrácení je ale pochopitelné. Hádám ale, že Slovinsko mezi litevskými The Roop, kteří otevřou letošní semifinále, a intenzivním ruským vystoupením zapadne a zůstane tak bez povšimnutí veřejnosti za postupující desítkou.

Hodnocení: 7,5

Ondřej

Ana Soklič má velmi zajímavý hlas, o to víc mě mrzí, že už podruhé nám představuje ne úplně nejsilnější píseň. Stejně jako loňský song Voda, i letošní Amen umožňuje Aně plně ukázat její pěvecké schopnosti. To by určitě mělo zapůsobit na poroty, ale píseň jako taková mi bohužel nepřijde jako něco, co by ocenilo publikum. Co se týče šancí na postup, spíš bych si tipnul, že Slovince letos ve finále neuvidíme.

Hodnocení: 4

Celkové hodnocení pro Slovinsko: 6,71

Souhlasíte? Nesouhlasíte? Dejte nám vědět!

Průběžné pořadí ESC Arena hodnotí:
  1. Francie (8,86)
  2. San Marino (8,64)
  3. Ukrajina (8,36)
  4. Irsko (8,07)
  5. Ázerbájdžán (7,93)
  6. Česko (7,86)
  7. Bulharsko (7,64)
  8. Spojené království (7,64)
  9. Rusko (7,50)
  10. Albánie (7,14)
  11. Island (7,00)
  12. Lotyšsko (7,00)
  13. Kypr (6,93)
  14. Austrálie (6,79)
  15. Slovinsko (6,71)
  16. Srbsko (6,57)
  17. Nizozemsko (6,36)
  18. Německo (6,29)
  19. Řecko (6,29)
  20. Izrael (6,29)
  21. Estonsko (6,14)
  22. Rumunsko (6,07)
  23. Moldavsko (5,50)
  24. Itálie (4,86)
  25. Finsko (4,64)
  26. Norsko (4,64)
  27. Severní Makedonie (3,64)
  28. Portugalsko (3,14)
  29. Dánsko (2,93)
  30. Polsko (2,57)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..