ESCArena hodnotí !Ročník 2021

ESC Arena hodnotí (26): Here I Stand (#MAC)

Tým našeho webu hodnotí písně Eurovision Song Contest 2021!

ESC Arena vám každý den servíruje zhodnocení jedné písně soutěžící na letošní Eurovizi v Rotterdamu. Přečtěte si názory lidí, kteří se starají o chod našeho webu, a koukněte na jejich výsledné bodové hodnocení. Nesouhlasíte s námi a máte zcela odlišný názor? Změnil se váš postoj k písni od jejího prvního zveřejnění? Neváhejte a podělte se s námi o své postřehy dole v komentářích! A koho že si detailně rozebereme dnes?

Vasil – Here I Stand

Reprezentant Severní Makedonie 2021

Josef

V mých očích si Makedonie oproti předchozímu roku rozhodně polepšila. You se mi příliš nelíbilo, zatímco Here I Stand opravdu miluji. Kombinace silného zpěvu a krásné melodie v muzikálovém stylu je přesně to, co se mi líbí. Vše ještě podporuje silný americký sbor s gospelovým nádechem. Jediným kazem na tom všem je fakt, že tohle nezapadá do Vasilovy předchozí tvorby. Vždyť taková Sudbina, o které se jednu dobu spekulovalo, že by mohla být vybrána pro letošní Eurovizi, je úplně v jiném stylu, který je také skvělý. Kdo čekal něco podobného musí být zklamaný. Ne ale, pokud je ten někdo já, kdo muzikál ze všech hudebních žánrů miluje nejvíce. V tom případě pak není divu, že právě Makedonie patří mezi mé oblíbené písně. A je i jednou z těch pár letošních písní, které mě dokážou dojmout až k slzám.

Hodnocení: 9,5

Honza

Ohledně Makedonie u mě druhý rok po sobě panuje obrovský rozkol mezi interpretem a jeho soutěžními písněmi. Vasil je pro mě velmi charismatický a extrémně kvalitní zpěvák. Problém mám ale s jeho songy. Jelikož velmi dobře znám Vasilovu tvorbu, vím, že ani You ani Here I Stand rozhodně nekoreluje s jeho osobitým stylem. Písně jako Patuvam nebo Sudbina jsou podle mě přesně to, co symbolizuje Vasila, Makedonii. Here I Stand bych komentoval jako obyčejnou, rádoby muzikálovou píseň, která se velmi okatě a uměle snaží působit na city posluchačů. Mrzí mě to, ale tuto píseň, narozdíl od Vasila, neocením. Jdu si teď raději opět poslechnout Sudbinu.

Hodnocení: 3,5

Dominik

Here I Stand je skladba, kterou bych si představil slyšet v nějakém muzikálu než na pomyslných prknech Eurovize. Oproti skladbě z minulého roku cítím určitý posun k lepšímu, ale přehnané emoce a srdcervoucí záběry z klipu ve mně vyvolávají pocit klišé. Ostatní písně z vlastního repertoáru jsou důkazem, že Vasil mohl přijít s něčím lepším.

Hodnocení: 3,5

Pavel

Další vtip letos přichází v podobě Severní Makedonie. Výběr písně jsem dodnes zcela nepochopil. Vasil vydává písně jako Patuvam či Sudbina. Proč? Proč Here I Stand? Proč unylý srdcervoucí song o ničem? Proč je potřeba vyvolávat aféry s bulharskou vlajkou? Omlouvám se, milá Severní Makedonie, ale tohle se nepovedlo…

Hodnocení: 2

Vladimír

Loňská ani letošní píseň Vasila u mě vůbec nezabodovala. Ačkoli si ho jako umělce vážím, jeho píseň Here I Stand se na můj vkus až moc vymyká Eurovizi a je pro mě až na hranici samotné poslouchatelnosti. O zapamatovatelnosti nějaké melodie nebo alespoň části písně ani nemluvě.

Hodnocení: 1

Daniel

U Vasila je velmi snadné poznat, že se často pohybuje v divadelním prostředí. Jeho dramatický a teatrální přístup snad ke všemu, co dělá, mi přijde trochu „cringe“, stejně jako skladby, se kterými soutěží na Eurovizi. Muzikály nepatří mezi oblíbené žánry a skladbu Here I Stand si právě v jednom dokážu lehce představit. Severní Makedonii jsem letos zařadil na předposlední místo žebříčku, na druhou stranu se těším na zpěvákovo skvělé pěvecké vystoupení, schopnost, ve které skutečně vyniká.

Hodnocení: 3

Ondřej

Severní Makedonie letos podle mě měla zvolit stejný postup jako Ukrajina se svou písní Shum. Když totiž Vasil v lednu zveřejnil svou novou píseň Sudbina, tak sklidila poměrně hodně pozitivních reakcí a hodně fanoušků včetně mě si ji dokázalo představit jako solidní song pro Eurovizi. Místo toho se ale Makedonci rozhodli nás nechat počkat až do března, aby nám představili toto. Píseň mě absolutně nezaujala, je to přesně ten typ písně, který na Eurovizi nefunguje, a já upřímně nechápu, proč některé země něco takového ještě stále posílají. Rád bych řekl, že by Vasila mohl zachránit staging, ale ani tomu po zkušenosti z posledních let moc nevěřím.

Hodnocení: 3

Celkové hodnocení pro Severní Makedonii: 3,64

Souhlasíte? Nesouhlasíte? Dejte nám vědět!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..