ESCArena hodnotí !Ročník 2021

ESC Arena hodnotí (24): The Ride (#POL)

Tým našeho webu hodnotí písně Eurovision Song Contest 2021!

ESC Arena vám každý den servíruje zhodnocení jedné písně soutěžící na letošní Eurovizi v Rotterdamu. Přečtěte si názory lidí, kteří se starají o chod našeho webu, a koukněte na jejich výsledné bodové hodnocení. Nesouhlasíte s námi a máte zcela odlišný názor? Změnil se váš postoj k písni od jejího prvního zveřejnění? Neváhejte a podělte se s námi o své postřehy dole v komentářích! A koho že si detailně rozebereme dnes?

Rafał – The Ride

Reprezentant Polska 2021

Josef

V Alicji našlo Polsko loni skvělou intepretku s dobrým hlasem. Ale interní volba Rafała pro letošek byla špatným krokem. Půjčená písnička ze Švédska (opět retro), která nic nového nepřináší. Mám ji zatím ve své poslední pětici písní letošní Eurovize, ale na druhou stranu o to větší potenciál pro případný růst v následujících týdnech tu je. Píseň The Ride má totiž pár světlých míst, která nejsou úplně k zahození. Uvidíme také, jakou show Rafał předvede v Rotterdamu. Velký úspěchy bych však od Polska letos neočekával.

Hodnocení: 2

Honza

Nemám slov. Stále nemám slov. Polská televize je podobně jako ta maďarská zaprodána vládě. Maďarsko se rozhodlo soutěže neúčastnit, Polsko dalo přednost vyslání svých „sympatizantů“. Alicja letos nebyla vybrána polskou televizí, jelikož její píseň údajně nebyla dostatečně dobrá, nicméně Rafałova píseň The Ride zřejmě splňuje hranici kvality. Polsku letos fandit rozhodně nehodlám a pevně doufám, že skončí daleko za branami sobotního finále. Zároveň doufám, že již příští rok nebude Česko před podobným osudem. Daniel Hůlka už nám ze seznamu případných adeptů vypadl, tak už snad zbývá jen Michal David či František Ringo Čech.

Hodnocení: 2

Dominik

Další z výplňkových skladeb letošního ročníku. Po dlouhých letech mě Polsko zklamalo a nepřineslo nic světoborného i za cenu kýče.

Hodnocení: 2

Pavel

Polsko mě letos poměrně zklamalo. Tím bych rád začal. Dlouhou dobu jsem se těšil na nový song pro Alicju Szemplinskou. Místo toho Polsko prezentovalo slizkého showmana v letech, který se pokouší o tanec mezi neonovými nápisy. Fancy a chic retro nádech bohužel písni nepřidává vůbec nic. Zařazuje se do masy disco songů, kterých je na světě již nespočet.

Hodnocení: 3

Vladimír

Letošní polská píseň The Ride mě skoro vůbec nezaujala. Dokonce ani dnes si nejsem schopen vybavit její melodii, nebo nějakou konkrétní pasáž. Ani zpěvák Rafal mi bohužel nepřijde nijak zvlášť charismatický nebo že by měl nějaké extra pěvecké kvality.

Hodnocení: 2

Daniel

Největším zklamáním pro mě zde není ani tak samotný song jako fakt, že tamější televize vybrala tohoto „zpěváka“. S přihlédnutím k nemalému počtu vynikajících polských interpretů současnosti bych se být Rafałem v této pozici cítil přinejmenším nepatřičně. The Ride ničím nevyniká, Rafałova angličtina tahá za uši a bohužel to vypadá, že tu máme reprezentanta vybraného přes skryté známosti a sympatie bez toho, aniž by se bral zřetel na talent nebo umění.

Hodnocení: 2

Ondřej

Píseň The Ride na mě ze strany Polska trochu působí jako výsměch jejich loňské reprezentantce Alicji. Song mi přijde velmi průměrný a Rafalův zpěv se mi do něho vůbec nehodí. Upřímně se mi nechce věřit tomu, že Alicjina letošní píseň byla tak špatná, že se polská televize rozhodla místo ní poslat toto.  Přestože dobrý staging by mohl Polsku dost pomoci, ve finále si je představit nedokážu, v minulosti se jim nepodařilo postoupit ani s lepšími počiny.

Hodnocení: 5

Celkové hodnocení pro Polsko: 2,57

Souhlasíte? Nesouhlasíte? Dejte nám vědět!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..