Novinky

Australská delegace neodcestuje do Rotterdamu

Montaigne tak bude soutěžit skrze své záložní „live-on-tape“ video.

Ačkoliv všechny země vyjádřily jasný zájem být v Rotterdamu během Eurovision Song Contest 2021 osobně, objevovaly se spekulace ohledně Austrálie. Ty byly dnes bohužel skutečně potvrzeny. Austrálie neodcestuje do Nizozemska a píseň Technicolour od zpěvačky Montaigne bude muset zaznít pouze v předtočeném záložním videu, která musely za přísných pravidel natočit a odevzdat během března všechny zúčastněné země.

Informaci dnes na svém Twitteru přinesla australská televize SBS. S humorem Austrálii vlastním se objevili i moderátoři eurovizního národního kola a samotná zpěvačka. Když se začali děsit toho, že nemohou opustit ostrov, uklidnili se skutečností, že mohou nadále soutěžit. Na video se můžete podívat zde.

Austrálie obecně zastává mnohem odlišnější přístup ke zvládnutí pandemie nemoci covid-19, než na jaký jsou evropské země zvyklé. Tato ostrovní země nemá téměř žádné plošné restrikce, vše řeší především lokálně. Zároveň ale až na velmi přísné výjimky nedovoluje cestu ze a do země. Před několika dny australská vláda teprve povolila cestování na Nový Zéland. Obě tyto země zvládají pandemi jako jedny z nejlepších na světě. Mezi výjimky cestování (do Evropy) se řadí i cesta za sportovní reprezentací. Proto se spekulovalo, zda tato výjimka nebude využitelná i na eurovizní událost, navíc s vědomím, že Austrálie Eurovizi naprosto zbožňuje. Nestalo se tak a Austrálie vystoupí během prvního semifinále se svým již natočeným záložním vystoupením.

Montaigne se k situaci staví pozitivně. Je samozřejmě smutná, že nebude moci vystoupit přímo v Rotterdamu na obrovské stagi, zároveň je ale vděčná za to, že mohla být po dobu dvou let hrdou reprezentantkou Austrálie na Eurovizi. Těší se, až ve svém virtuálním green roomu televize SBS bude sledovat show se svými nejbližšími.

Všichni pevně věříme, že tímto končí „zakázané cesty“ do Rotterdamu a že všechny ostatní delegace již budou moci dorazit do Ahoy arény, která se každým dnem více proměňuje v luxusní eurovizní zázemí. Většina interpretů by měla do Nizozemska odcestovat už koncem prvního květnového týdne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..