ESCArena hodnotí !Ročník 2021

ESC Arena hodnotí (20): The Moon Is Rising (#LTV)

Tým našeho webu hodnotí písně Eurovision Song Contest 2021!

ESC Arena vám každý den servíruje zhodnocení jedné písně soutěžící na letošní Eurovizi v Rotterdamu. Přečtěte si názory lidí, kteří se starají o chod našeho webu, a koukněte na jejich výsledné bodové hodnocení. Nesouhlasíte s námi a máte zcela odlišný názor? Změnil se váš postoj k písni od jejího prvního zveřejnění? Neváhejte a podělte se s námi o své postřehy dole v komentářích! A koho že si detailně rozebereme dnes?

Samanta Tina – The Moon Is Rising

Reprezentant Lotyšska2021

Josef

Samanta Tina je jedna z mých oblíbených lotyšských zpěvaček. Minulý rok se jí po dlouhých letech snažení podařilo v národním kole zvítězit. A právě proto jsem rád, že dostala šanci na reparát. Still Breathing mě loni příliš neoslovilo, ale letošní The Moon Is Rising se mi líbí více. Samanta jasně dokazuje, že patří v soupisce reprezentantů Eurovize 2021 ke zpěvačkám s nejsilnějším hlasem. Těžko říct, jestli jí to ale ve spojení s touto feministickou písní bude stačit na postup do finále. Nic ale asi nedokáže předčit Samantinu píseň I Need A Hero z národního kola z roku 2013.

Hodnocení: 7,5

Honza

Tuto píseň naprosto vystihl jeden fanoušek na YouTube, který napsal: „Ač jsem kluk ze Španělska, po poslechu této písně se cítím být silnou baltskou ženou!“. A přesně tak to cítím i já. Samanta opět autorsky vsadila na Aminatu, ta jí ale letos naservírovala o poznání lepší song než ten loňský. Modernější, netlačí tolik na pilu a i přesto se Samanta hlasově může pořádně předvést. Kdo jiný si zaslouží uspět na Eurovizi než tato lotyšská diva? Vždyť už jsem jí v národních kolech fandil před téměř deseti lety. Její čas přišel letos a já pevně doufám, že se v záplavě dalších feministických písní neztratí a všem ukáže, kam až může taková silná žena z Baltu dokráčet!

Hodnocení: 9

Dominik

Samanta Tina je krásným úkazem, že i žena může být zpěvačka s krásným silným hlasem, charismatem, a přeci jen nemusí znít jako by se někomu vehementně vtírala. Po loňském úspěchu jsme ani nemohli očekávat změnu k horšímu. Tipuji, že The Moon Is Rising přeci jen oproti Still Breathing osloví širší publikum a proto bych se nebál o postup.

Hodnocení: 7

Pavel

Tak tohle se povedlo! Samanta Tina a její silný hlas hned v prvních vteřinách písně, razantní rytmus a úderný text od začátku do konce. Okamžik, ve kterém se rozezní bubny a sborové óóó, je nezapomenutelný a předpokládám, že v živém vystoupení bude náležitě vyzdvižen. Už samotný videoklip písni dodává tu správnou sebevědomou atmosféru. Prezentace v Rotterdamu bude ještě o poznání úchvatnější. Tomu věřím a již nyní se nemohu dočkat.

Hodnocení: 9,5

Vladimír

Byť nerad, ale upřímně musím říct, že mě letošní song Samanty moc nezaujal. Spíš naopak mi v příjemném poslechu písně brání ty nepříjemné vrzavé tóny a pasáže, kde hodně tlačí na pilu včetně toho rapu…ale třeba si časem ještě zvyknu.

Hodnocení: 2

Daniel

Samantě se konečně podařilo dostat se na Eurovizi a moc jí fandím. Na její loňskou skladbu Still Breathing jsem si musel zvyknout, nejdříve se mi zdála až moc hlasitá, otravná a za každou cenu „jiná“. Časem jsem si ale ke zpěvaččině tvorbě našel své sympatie, píseň The Moon Is Rising je navíc o něco méně intenzivní a příjemněji se poslouchá. Obávám se ale, že živé vystoupení s dlouhými pasážemi elektronických hudby bez zpěvu umístěné mezi Finskem a Švýcarskem zanikne a Lotyšsko se letos stane jednou ze zemí, na kterou hlasující diváci „zapomenou“.

Hodnocení: 7,5

Ondřej

Z tohoto počinu mám hodně smíšené pocity. Hudební podklad je naprosto skvělý, přesně ten typ hudby, který poslouchám. Co mi v té písni nesedí je nejspíš Samantin hlas a možná její angličtina. Jako celek to na mě působí trochu překombinovaně a obecně to podle mě neosloví moc široké publikum. Zároveň je otázkou, jak na toto zareagují poroty, které většinou nejsou úplně na straně takovéto hudby. Mně osobně by Lotyšsko ve finále nevadilo, ale dostat se tam pro ně nebude lehké.

Hodnocení: 6,5

Celkové hodnocení pro Lotyšsko: 7,00

Souhlasíte? Nesouhlasíte? Dejte nám vědět!

Průběžné pořadí ESC Arena hodnotí:
  1. San Marino (8,64)
  2. Ukrajina (8,36)
  3. Irsko (8,07)
  4. Ázerbájdžán (7,93)
  5. Česko (7,86)
  6. Bulharsko (7,64)
  7. Albánie (7,14)
  8. Lotyšsko (7,00)
  9. Austrálie (6,79)
  10. Srbsko (6,57)
  11. Nizozemsko (6,36)
  12. Německo (6,29)
  13. Řecko (6,29)
  14. Estonsko (6,14)
  15. Rumunsko (6,07)
  16. Itálie (4,86)
  17. Finsko (4,64)
  18. Norsko (4,64)
  19. Portugalsko (3,14)
  20. Dánsko (2,93)

Jeden myslel na “ESC Arena hodnotí (20): The Moon Is Rising (#LTV)

  • „Samanta Tina je krásným úkazem, že i žena může být zpěvačka s krásným silným hlasem, charismatem, a přeci jen nemusí znít jako by někomu vehementně vtírala.“ – Ouu, tak to je opravdu Velmi nešťastná formulace.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..