ESCArena hodnotí !Ročník 2021

ESC Arena hodnotí (15): Last Dance (#GRE)

Tým našeho webu hodnotí písně Eurovision Song Contest 2021!

ESC Arena vám každý den servíruje zhodnocení jedné písně soutěžící na letošní Eurovizi v Rotterdamu. Přečtěte si názory lidí, kteří se starají o chod našeho webu, a koukněte na jejich výsledné bodové hodnocení. Nesouhlasíte s námi a máte zcela odlišný názor? Změnil se váš postoj k písni od jejího prvního zveřejnění? Neváhejte a podělte se s námi o své postřehy dole v komentářích! A koho že si detailně rozebereme dnes?

Stefania – Last Dance

Reprezentant Řecka 2021

Josef

Stefania je velmi talentovaná a to předvedla již minulý rok. Letošní píseň Last Dance se mi sice nelíbí tolik jako loňská Superg!rl, ale pořád je to stabilní píseň, kterou lze zařadit k těm lepším. Pořád se jedná o píseň v retro stylu, který je letos obzvláště v kurzu, ale je z nich jednou z těch, které nezní jak 20 a více let stará, ale je zde znát i moderní prvek. Myslím si, že Řecko se o finále bát nemusí, ale dále již nejvyšší příčky atakovat nebude.

Hodnocení: 7

Honza

Řecko opět věří svému „Dream Teamu“ a má alergie na tuto skupinu autorů rok od roku sílí. Píseň Last Dance je další průměrnou rádoby osmdesátkovou písní. V porovnání s ostatními letošními retro počiny ale patří mezi ty kvalitnější a Stefania je mladou a charismatickou zpěvačkou, která si své fanoušky rozhodně najde. Řecko mívá obrovské výkyvy v kvalitě stagingu, o úspěchu či neúspěchu tak letos zřejmě rozhodne právě živé vystoupení. Rozhodně bych ale tuto zemi mezi stoprocentními postupujícími nehledal. Stefania navíc vystoupí hned po osobitějším a modernějším Benovi.

Hodnocení: 6

Dominik

Stefania, stejně jako minulý rok, u mě nevyvolala žádný pozitivní pocit, proč bych si měl skladbu zařadit do playlistu a poslouchat ji více než jednou. Souhlasím s ostatními kolegy, že je znát určité zlepšení, oproti loňské Supergirl. I přesto je ale Last Dance stále průměrnou nezajímavou písní, kterých máme letos až až.

Hodnocení: 3

Pavel

Na Řecko jsem každoročně zvědavý. Letos mě však zcela nepřesvědčilo a poslalo dle mého ne příliš originální, lehce oposlouchatelný song. V porovnání s loňskou písní si v mém žebříčku o pár příček pohorší. O taneční rytmus nebude letos v květnu v Rotterdamu nouze a nepřijde mi, že by Řecko mělo v záplavě dance beatu s tímto hitem jakkoliv vyniknout. Skutečnost však ukáže až hlasování porot a televizních diváků, nechme se tedy překvapit.

Hodnocení: 7

Vladimír

Last Dance je pro mě oproti loňské Supergirl určitě velké zlepšení. Tak trochu mi nahrazuje neúčast Raylee za Norsko, protože mi díky retro stylu připomíná její písničku Hero. Vyvolává ve mě osmdesátkový feeling a moc bych jí přál se kvalifikovat do finále, i když jisté to zatím úplně nemá a záleží, jak se s tím popere na pódiu.

Hodnocení: 6

Daniel

Od loňské Supergirl je tento song pro Stefanii určitě výrazným posunem dopředu, ale stejně moc nerozumím obecnému nadšení z letošní řecké skladby. Nejsem hudební znalec, ale určitě na mě nepůsobí nijak retro a celkově neprezentuje nic, co bych ještě neslyšel. Na druhou stranu dobře odsýpá a nabízí spoustu nápadů na zajímavý staging. Na pódiu by se toho mělo hodně dít, aby se na diváky přenesla podobná „božská“ energie jako z oficiálního videoklipu. Řecký tým by se tak měl vyvarovat jakýchkoli hluchých míst a nedostatků, aby měl zaručený postup do finále.

Hodnocení: 6,5

Ondřej

Musím říct, že toto je asi nejlepší píseň, kterou kdy Stefania vydala. Oproti Supergirl zde vidím velké zlepšení, trochu mi sice chybí etnické prvky, kterých bylo v loňské písni rozhodně víc, ale celkově na mě Last Dance působí kvalitněji. Myslím, že ambice na skvělý staging to má velké a věřím, že „dream team“ na něm odvede skvělou práci. O Stefanii také víme, že naživo zní perfektně, proto si myslím, že Řecko ve finále uvidíme a dokonce si je umím představit v top 10.

Hodnocení: 8,5

Celkové hodnocení pro Řecko: 6,29

Souhlasíte? Nesouhlasíte? Dejte nám vědět!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..