ESCArena hodnotí !Ročník 2021

ESC Arena hodnotí (4): Šum (#UKR)

Tým našeho webu hodnotí písně Eurovision Song Contest 2021!

ESC Arena vám každý den servíruje zhodnocení jedné písně soutěžící na letošní Eurovizi v Rotterdamu. Přečtěte si názory lidí, kteří se starají o chod našeho webu, a koukněte na jejich výsledné bodové hodnocení. Nesouhlasíte s námi a máte zcela odlišný názor? Změnil se váš postoj k písni od jejího prvního zveřejnění? Neváhejte a podělte se s námi o své postřehy dole v komentářích! A koho že si detailně rozebereme dnes?

Go_A – Šum

Reprezentant Ukrajiny 2021

Josef

Ukrajina ve mě nechává lehce smíšené pocity. Skupinu Go_A jsem si po loňském národním kole oblíbil a Solovey patřil ke skvostům zrušené Eurovize 2020. Očekávání pro letošek tedy byla velká. Původní verze skladby Shum byla rozhodně zajímavějěí, ale důvody, proč muselo dojít k úpravě jsou pochopitelné. Je tedy dobře, že alespoň zůstal společný moderní podklad, který nebylo třeba měnit. Ale malinko po změně Ukrajina v mém žebříčku klesla. Nemám však obavy, že by v Rotterdamu Go_A neuspěli. Myslím si, že finále má Ukrajina téměř jisté.

Hodnocení: 7

Honza

Ukrajina byla v loňském roce s písní Solovej můj absolutní vítěz. Bál jsem se tedy, aby mě letos nezklamala. Ačkoliv letos mým číslem jedna nebude, rozhodně nezklamala. Šum je daleko víc párty song, zdá se, že zaujal širší spektrum potenciálních fanoušků. Doufám, že si skupina bude moci posledních čtyřicet sekund písně na pódiu užít s co největším počtem diváků v aréně. Ukrajina letos svou dosud nepřetrženou šňůru postupů neponičí, ve finále ale může snadno skončit na pravé straně výsledků. Tento hudební styl na Eurovizi jednoduše, bohužel, nefrčí.

Hodnocení: 8,5

Dominik

Etnickou a folklórní pestrost mám na eurovizi strašně moc rád. U letošního Shumu tomu není jinak. Po ohlášení ukrajinského návratu Go_A zpět na eurovizní stage jsem měl obrovské obavy, zda se jim povede představit další povedenou skladbu, podobně jako byla Solovey. I když ve mně Shum pozitivně rezonuje, musím uznat, že Solovey mi přirostla blíže k srdíčku. I přesto doufám, že se do finále probojují se ctí a dokáží probudit publikum v aréně i doma u televizních obrazovek.

Hodnocení: 6,5

Pavel

Skupina Go_A je nám díky loňskému ročníku již velmi dobře známa. A stejně jako loni, i letos se svým žánrem vymyká a nabízí klasickou ukrajinskou produkci. Srovnávání s loňským ročníkem se letos zkrátka neubráníme, a tak, i přestože mě píseň Solovey bavila, Shum se mi líbí o něco více. Song je rytmický, ke konci až taneční, postupně zrychluje a má zajímavé pasáže, kde vyniká typická ukrajinská sopilka. Kateryna a její tradiční styl zpěvu skvěle kontrastuje s žánrem písně. Je škoda, že musel být upraven hlavní nápěv. Na druhou stranu, pravidla jsou však pravidla a jsem rád, že nebyla vybrána píseň zcela jiná.

Hodnocení: 9

Vladimír

Tak tohle mě hodně baví. Jen škoda, že museli píseň Šum zkrátit a předělat, protože původní verze se mi líbila ještě více a dostala by za mě plný počet bodů.

Hodnocení: 9,5

Daniel

Slovanský folklór v moderní podobě je jednou z mých nejoblíbenějších věcí na Eurovizi. Solovej se stal mojí nejpřehrávanější skladbou minulého roku a Go_A si mě dokázali podmanit i letos. Šum představuje styl hudby, který bychom na vlastní pěst hledali stěží, proto si cením toho, že si ke mně tento ukrajinský skvost našel cestu sám. Pokud se skupině podaří probojovat do finále a předvést choreografii ve stylu přísně se pohupujících boků a ramen se zkříženýma rukama v kostýmech z Černobylu, bude jasné, kam poputuje můj hlas.

Hodnocení: 9

Ondřej

V první řadě chci vyzdvihnout, že se Ukrajina konečně nebála trochu riskovat, a poslali něco, co na Eurovizi ještě nebylo. Hudební podklad pro píseň je naprosto neskutečný, techno s folkovým zpěvem tady prostě funguje výborně. Tím, že se tento song hodně liší od klasických písní na Eurovizi, by měl v prvním semifinále určitě vyčnívat. Na druhou stranu se nejedná o něco, co by se líbilo každému, takže je otázka, jestli to nasbírá dostatek bodů na postup. Já osobně bych je do finále poslal bez váhání.

Hodnocení: 9

Celkové hodnocení pro Ukrajinu: 8,36

Souhlasíte? Nesouhlasíte? Dejte nám vědět!

2 komentáře: „ESC Arena hodnotí (4): Šum (#UKR)

  • Větší sra*ku jsem neslyšel. Nejhorší letošní píseň. To by ale nebylo ono, kdyby se chudák Ukrajina nedočkala vysokého hodnocení…

    Reagovat
  • Ukrajině se povedl husarský kousek – skončila v mém žebříčku na prvním místě dva roky za sebou! Pravda, živá vystoupení mohou poradím ještě zahýbat, ale u Go_A strach o skvělou pódiovou prezentaci nemám… 🙂

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..