Ankety a soutěžeNovinky

ESC Chart 2021 – Týden #02

Druhým týdnem pokračuje naše ESC Chart 2021. Jak se ustálilo pořadí s 11 novými písněmi?

Uplynulý týden byl co do počtu nových reprezentačních písní velmi plodný. Do ESC Chart 2021 se nám zařadilo nových 11 písní, které s pořadím pěkně zamíchaly. Pojďme se tedy podívat, jak vypadá aktuálně naše tabulka, která je již téměř kompletně zaplněna.

Co se týče 25 písní, které jsme viděli v prvním kole minulý týden, tak si své druhé místo drží pouze Barbara Pravi z Francie. Všichni ostatní byli odsunuti na nižší pozice vlivem nově zařazených písní. Z nich se nejlépe dařilo Švýcarsku, které nyní nově obsadilo první příčku s průměrným hodnocením 84 %. Druhá nejúspěšnější novinka minulého týdne je Growing Up Is Getting Old bulharské reprezentantky Victorie. Pomyslné třetí místo si pak mezi novinkami obhájil James Newman ze Spojeného království. Na opačné straně tabulky pak poslední příčky stále patří trojici Portugalsko, Norsko a Dánsko, která v lehce obměném pořadí skončila i v předchozím kole. Nejhůře si z nově zvolených písní vedl RAFAŁ z Polska, který se musí spokojit s prozatímním 33. místem a průměrným hodnocením 43 %.

Pokles v celkovém hodnocení však neznamená, že se snížilo i průměrné hodnocení. Zde si polepšila například Itálie, která se posunula z 44 % na 53 % nebo také zatím poslední Dánsko na 36. místě. To minulý týden mělo 31 %, ale nyní již skóre hlásí hodnotu 40 %. Ještě příští týden očekáváme zamíchání pořadím především vlivem posledních ohlášených písní z Ázerbájdžánu, Malty a Gruzie, případně také Běloruska. Vše se bude měnit především s rostoucím počtem hlasujících. Když srovnáme ankety s nejmenším počtem hlasů s těmi nejpočetnějšími, tak vidíme rozdíl i téměř 100 hlasů. Nejmenší počet hlasů se aktuálně pohybuje okolo 30, zatímco nejhodnocenější česká píseň atakuje i 130 hlasů v anketě. Ale i když pomineme Česko, tak se některé písně pohybují okolo 80-90 hlasů, takže prostor ke změně výsledků naší ESC Chart zde stále je. Připomínáme tak, že všechny medailonky najdete v pravém menu pod vybarvenými vlaječkami. Zatím zbývá pouze nejisté Bělorusko, ale jakmile budeme znát konečný verdikt, pokud jím bude nová píseň (a bude apolitická), tak rychle dodáme i medailonek Běloruska.

Jak jste s výsledky za druhý týden spokojeni? Můžete směle proklikávat naše medailonky a hlasovat u těch zemí, kde jste ještě nehlasovali, případně upravit své hlasy tam, kde se vaše hodnocení změnilo. Za týden budeme opět zde s výsledky za týden #03!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..