Národní kola

DNES: Finále Festival da Canção 2021

V Portugalsku dnes vyvrcholí výběr reprezentanta.

V lisabonském studiu televize RTP se dnes uskuteční finále Festivalu da Canção 2021, již tradičního portugalského národního kola pro výběr reprezentanta na Eurovizi. V předešlých dvou týdnech jsme měli možnost vidět dvě semifinále, z nichž v každém se postupně představilo 10 letošních účastníků Festivalu. Porota a publikum společně vybraly z každého večera 5 nejlepších, kteří postoupili do dnešního finále.

Finalisté se dnes představí v tomto pořadí:

  1. Karetus & Romeu Bairos – Saudade
  2. Joana Alegre – Joana do Mar
  3. Fábia Maia – Dia Lindo
  4. Valéria – Na Mais Profunda Saudade
  5. Carolina Deslandes – Por um Triz
  6. NEEV – Dancing in the Stars
  7. Pedro Gonçalves – Não Vou Ficar
  8. Sara Afonso – Contramão
  9. EU.CLIDES – VOLTE-FACE
  10. The Black Mamba – Love is on My Side

Největšími favority na vítězství pravděpodobně zůstávají Karetus & Romeu Bairos, kteří opakovaně dominují různým anketám na internetu a nejvyšší příčku obsadili i v anketě našeho webu. Největším rivalem by jim podle vás měl být NEEV, který skončil druhý. Jeho šance může mírně snižovat fakt, že jeho píseň je celá v angličtině. A jak jsme se přesvědčili v minulých letech, Portugalci zatím vždy ve svém výběru upřednostnili píseň v portugalštině. Dále by se do boje o vítězství mohli zapojit zpěvačka Carolina Deslandes, která je v Portugalsku velmi oblíbená, dále představitelka „fado“ Valéria nebo kapela The Black Mamba. Především díky nevyzpytatelným regionálním porotám však může zvítězit téměř kdokoliv.

Finálovým večerem nás provedou Vasco Palmeirim a Filomena Cautela, kterou si jistě pamatujete jako jednu z moderátorek Eurovize 2018, která se konala právě v Portugalsku. O rozhovory z greenroomu se opět postará Inês Lopes Gonçalves. Vítěze poznáme pozdě v noci.

Přímý přenos začíná ve 22:00 a sledovat ho můžete živě na stránkách RTP.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..