Národní kola

DNES: Finále norské Melodi Grand Prix 2021

Norové dnes večer zvolí svého nového zástupce pro Rotterdam.

Po dlouhých pěti týdnech, během kterých v Norsku probíhala velmi úspěšná show Melodi Grand Prix, se dostáváme do velkého finále. Toho se zúčastní celkem 12 finalistů. Šest z nich bylo automaticky vybráno norskou televizí NRK, dalších pět zvítězilo v jednom z pěti sobotních semifinále a poslední dvanáctý účastník vyhrál pondělní Poslední šanci. Nyní již nezáleží na tom, kdo se jak do finále probojoval, šanci zvítězit mají pro dnešní večer všichni stejnou.

V základním kole finále MGP 2021 se představí finalisté v tomto pořadí:

  1. Atle Pettersen – World on Fire
  2. Raylee – Hero
  3. Stavangerkameratene – Who I Am
  4. KiiM – My Lonely Voice
  5. Blåsemafian ft. Hazel – Let Loose
  6. Emmy – Witch Woods
  7. TIX – Fallen Angel
  8. Kaja Rode – Feel Again
  9. Rein Alexander – Eyes Wide Open
  10. Imerika I Can’t Escape
  11. KEiiNO – Monument
  12. JornFaith Bloody Faith

O veškerých výsledcích budou rozhodovat čistě hlasující diváci z celého světa prostřednictvím hlasovací aplikace či po přihlášení na webu norské televize. Čtyři písně, které v základním kole získají nejvyšší počet hlasů, postoupí do Zlatého finále. Tím ale jízda ještě nekončí. Po další dávce hlasování se jen dva mohou probojovat do konečné fáze, které se říká Zlatý duel. V něm pak poslední možnost hlasovat rozhodne o tom, který ze zbývající dvojice získá v celkovém součtu vyšší počet hlasů, vyhraje Melodi Grand Prix a poletí do Rotterdamu reprezentovat Norsko na Eurovizi 2021.

Čtenáři našeho webu mají o vítězi jasno, vyhrát by měla skupina KEiiNO, která reprezentovala Norsko už v roce 2019 v izraelském Tel Avivu. Naši čtenáři dále nezavrhují ani dechové uskupení Blåsemafian, zpěváka Atleho Pettersena nebo zpěvačku Imeriku. Porovnáme-li výsledky naší ankety s názory bookmakerů, i pro ně je největším favoritem právě trio KEiiNO. Těm ale dýchá na záda TIX, který je jedním z nejstreamovanějších interpretů v Norsku. Poté co se ale zpěvák rozhodl zpívat svou píseň v angličtině, jeho šance, zdá se, mírně klesly. Ačkoliv se právě tato dvojice interpretů zdá být drtivě největšími bojovníky o triumf, jejich případné škobrtnutí může využít například Imerika či Raylee. Norsko má ale velmi specifický systém výběru a široké hlasovací možnosti, výsledky tak mohou být více než překvapivé.

Finálovým večerem nás provede trojice Kåre Magnus BerghSilje NordnesRonny Brede Aase. Už jsme si „zvykli“, že se musíme obejít bez přítomnosti publika, Norové si ale vedou skvěle a všechny večery probíhají velmi velkolepě a zábavně. Dnešní show by navíc měla okořenit loňská vítězka Ulrikke. Nového vítěze bychom měli poznat zhruba ve čtvrt na jedenáct.

Přímý přenos velkého finále Melodi Grand Prix 2021 z H3 Arény ve Fornebu začíná v 19:55 SEČ a živě jej budete moci sledovat zde.

Jeden myslel na “DNES: Finále norské Melodi Grand Prix 2021

  • Letošní ročník je tak silný, že nemám jednoznačného favorita.
    KEiiNO, Emmy, Atle Pettersen, Raylee nebo Imerika by si ale podle mě zasloužili výhru nejvíc. Norsko letos odvedlo skvělou práci!

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..