Novinky

Český song pro Rotterdam vyjde 16. února

Píseň Bennyho Crista bude zveřejněna v 19:00. Malou ukázku najdete uvnitř článku.

Česká televize právě na sociálních sítích potvrdila, že píseň, se kterou bude Benny Cristo reprezentovat Česko na Eurovizi 2021 v nizozemském Rotterdamu, bude oficiálně představena již v úterý 16. února v 7 hodin večer.

Jak Benny prozradil, český song stále ještě nemá název. Na písni spolupracoval Benny společně s Filipem Vlčkem, kterého můžete znát jako moderátora Fajn rádia nebo člena skupiny John Wolfhooker. Písnička by měla být hudebním stylem zcela odlišná od loňské Kemama, žádný afropop bychom tedy tentokrát neměli čekat. V textu písně, který bude v angličtině, údajně najdeme i jedu frázi či větu v češtině. Kdyby měl Benny píseň nějak popsat, tak by volil slova jako energie, touha, Netflix a „chill vibe“. V současnosti se už jen dolaďují poslední detaily videoklipu.

Foto z videoklipu, zdroj: Česká televize.

Benny Cristo měl reprezentovat Česko v Rotterdamu vloni na Eurovizi 2020 s písní Kemama. Po zrušení loňského ročníku Česká televize potvrdila, že nás bude Ben automaticky reprezentovat v roce následujícím. Spekulovalo se o menším národním kole, ve kterém by Ben nechal diváky vybrat mezi několika písněmi, nakonec však výběr proběhl interně v České televizi.

Malá ukázka byla ke slyšení v dnešním pořadu Události v kultuře, kde je i malý rozhovor s Bennym. V něm odhaluje, že spolu s ním vystoupí čtyři tanečníci – dva kluci a dvě holky. Jako vokalista s ním vystoupí také již zmiňovaný Filip Vlček. Záznam si můžete pustit na webu ivysilani.cz.

Česko vystoupí v první polovině druhého semifinále, které proběhne ve čtvrtek 20. května 2021.

TĚŠÍTE SE NA BENŮV SONG??!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..