NovinkyReprezentanti

Německo letos sází na Jendrika Sigwarta

Jeho píseň bude odhalena 25. února v 17:50.

Německá televize NDR se v letošním roce rozhodla setrvat v systému výběru, který použila i v roce loňském, kdy měl naše západní sousedy reprezentovat Slovinec Ben Dolic. Jeho píseň Violent Thing patřila do širšího okruhu favoritů zrušené Eurovize. Letošní složitý proces výběru, ve kterém se o slovo hlásí odborná porota a stočlenný panel eurovizních fanoušků, nakonec jednohlasně vybral zpěváka, jehož jméno zní Jendrik Sigwart. Jeho píseň zvítězila jak mezi experty tak v rámci eurovizního panelu.

Jendrik Sigwart je v Německu prakticky neznámým jménem. Tento šestadvacetiletý zpěvák, autor písní a vášnivý hráč na ukulele se narodil v Hamburku. Už jako malý se učil hrát na piáno a housle a po ukončení střední školy začal studovat muzikálové herectví na univerzitě v Osnabrücku. Zde začal naplno psát své první písně a propadl hře na ukulele.

O Jendrikovi jakožto reprezentantovi Německa se diskutovalo už od prosince předchozího roku. Zpěvák totiž z legrace vložil na svůj TikTok video s názvem „Jak vytvořit videoklip“ a použil hashtag #eurovision. Jendrik se netají svou láskou k Eurovizi, reprezentovat svou zemi pro něj bylo velkým snem. O to zajímavější může být skutečnost, že se mu tento sen splnil hned při prvním pokusu zaslat svou píseň do německého výběru.

Šéfka německé delegace Alexandra Wolfslast o Jendrikovi říká, že je neskutečně autentický. Má fantastické charisma a obrovský smysl pro „showmanství“. Když představil svou píseň německé porotě, nebylo žádným překvapením, že vyhrál právě on.

Premiéra jeho písně proběhne ve čtvrtek 25. února v 17:50 na oficiálním kanále Eurovision.

Zatím jedinou Jendrikovou písní, kterou najdeme na YouTube, je Dibdibidi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..