Národní kola

DNES: Finále Pabandom iš naujo! 2021

Litva dnes pozná svého reprezentanta pro Eurovizi 2021 v Rotterdamu.

Od loňského roku došlo k rebrandingu litevského národního kola, se kterým přišel i nový název. Ten nyní zní Pabandom iš naujo! a do češtiny ho můžeme přeložit jako Jdeme znovu!. S novým jménem přišlo i nové logo, které tvoří tzv. Möbiova páska. A dnes se můžeme těšit na finálový přenos tohoto národního kola. Dnes uvidíme 6 nejlepších, kteří se utkají o lístek do Rotterdamu na Eurovizi 2021. Pětici postupujících semifinalistů doplní automatičtí finalisté The ROOP s písní Discoteque.

Pabandom iš naujo! 2021 – Finále – Sobota 6. února 2021 – 20:00
  1. Gebrasy – Where’d you wanna go?
  2. Martyna Jezepčikaitė – Thank You Very Much
  3. Evita Cololo – Be paslapčių
  4. Voldemars Petersons – I Never Fall for You Again
  5. Titas & Benas – No
  6. THE ROOP – Discoteque

Měli jsme zde i anketu, koho byste rádi viděli jako litevského reprezentanta. S drtivou převahou zvítězili loňští reprezentanti THE ROOP. Získali 31 hlasů z celkového počtu 32, tedy 97 %. Ten jeden hlas, který nemířil k THE ROOP si vysloužil Voldemars Petersons. Podle jiných anket na eurovizních webech a podle sázkařů je však největším konkurentem THE ROOP mladý zpěvák Gebrasy. Bude tak nakonec finále v Litvě ještě napínavé nebo se spíše bude jednat o formalitu?

Litva pokračuje v trendu snižování počtu přenosů v národním kole. Během pěti let se tento počet z původních 10 večerů snížil na letošní čtyři show. Porota by měla soutěžící hodnotit ze zákulisí a nikoliv z jeviště jako tomu bylo v minulosti. Také neuvidíme během přenosu tradiční průběžné výsledky SMS hlasování, což se minulý rok osvědčilo. Navíc ani hlasy porot, které byly do roku 2020 vždy odhaleny předem, když byly jednotlivé show předtočeny, letos taktéž zůstanou tajné až do sobotního přenosu.

Finále národního kola začíná ve 20:00 na televizi LRT a vy jej můžete sledovat živě přes oficiální web litevské televize.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..