Národní kola

DNES: První semifinále Melodifestivalen 2021

Dnešním dnem startuje šest sobotních živých přenosů švédského národního kola Melodifestivalen.

Švédský Melodifestivalen 2021, jehož všechny přenosy se letos uskuteční pod jednou střechou – v hale Annexet ve Stockholmu – se skládá z šesti živých přenosů. Na systému kvalifikací soutěžících do finále se oproti posledním rokům nic nemění. Každou únorovou sobotu uvidíme semifinále a v každém z nich sedm soutěžících, kteří zabojují o dvě postupová místa přímo do finále. Interpreti, kteří se umístí na třetím a čtvrtém místě, budou muset na svoji šanci postupu do finále počkat až do března, kdy se navzájem utkají v duelech v Druhé šanci (tzv. Andra chansen). Z tohoto přenosu vzejde poslední čtveřice finalistů. Kompletní dvanáctku finalistů pak uvidíme ve finále a to 13. března.

Dnes večer Melodifestivalen zahajuje první sedmička těchto semifinalistů:

  1. Kadiatou – One Touch
  2. Lillasyster – Pretender
  3. Jessica Andersson – Horizon
  4. Paul Rey – The Missing Piece
  5. Arvingarna – Tänker inte alls gå hem
  6. Nathalie Brydolf – Fingerprints
  7. Danny Saucedo – Dandi dansa

V prvním semifinále jsou velká očekávání především od Dannyho Saucedo. Ten byl podle bookmakerů ještě před nedávnem favoritem na vítězství celého Melodifestivalenu. Po zveřejnění ukázky písně se však postupně začal propadat. Nicméně ani to by mu nemělo zabránit se dnes kvalifikovat  přímo do finále, alespoň dle odhadů sázkových kanceláří. Dalším adeptem na přímý postup je skupina Arvingarna, která se již do finále Melodifestivalenu podívala předloni. Bez šancí na přímý postup nebo alespoň druhou šanci není ani několikanásobná účastnice Jessica Andersson, Kadiatou nebo Nathalie Brydolf. Ačkoli Paul Rey a skupina Lillasyster jsou tentokrát považováni spíše za outsidery, může dnes překvapit i někdo z nich.

Již nyní jsou k dispozici minutové ukázky všech skladeb. Rovněž se můžete podívat na půlminutové ukázky všech sedmi vystoupení ze zkoušek zde.

Prvním semifinálovým večerem nás dnes provede populární švédská zpěvačka a eurovizní reprezentantka z roku 2004 Lena Philipsson a producent Christer Björkman.

Přímý přenos  sledujte dnes ve 20:00 SEČ přímo na webu švédské televize svtplay.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..