Národní kolaNovinky

Dánsko přichází s informacemi k národnímu kolu

Jak bude vypadat letošní ročník Dansk Melodi Grand Prix?

Jedno z národních kol, o kterých jsme příliš detailů neznali, je Dansk Melodi Grand Prix 2021 v Dánsku. Tomu je ale nyní konec, protože dánský vysílatel DR dnes právě bližší informace k letošnímu ročníku odhalil. Především jména dvojice moderátorů, kterými pro rok 2021 bude Martin Brygmann a Tina Müller. Martin je herec a hudebník, zatímco Tina je úspěšná televizní moderátorka. Pro oba je to obrovská pocta, třeba i proto, že letos dánské národní kolo na Eurovizi slaví již 51. ročník.

Právě dánské národní kolo bylo v minulém roce nejvíce zasaženo protikoronavirovými opatřeními. Kvůli zhoršující se situaci v Dánsku bylo den před finálovým přenosem rozhodnuto, že do kodaňské královské arény nebude puštěno žádné publikum. Jedinou výjimkou byli fotografové, kteří měli přístup na vítězné vystoupení Bena a Tan po vyhlášení výsledků. V letošním roce proběhne show opět pouze pro televizní kamery, tedy bez publika a to ve studiu 5 dánské televize DR. To má dodat národnímu kolu útulnější a intimnější atmosféru, ale i tak nás prý čeká skvělá párty.

Těšit se můžeme na 8 finalistů, jejichž písně poznáme již ve středu 10. února ve 14:00 na webu DR.dk. Kdo by byl nedočkavý, tak může od rána poslouchat dánský rozhlas, kde v rámci pořadů P3 Buffeten, Formiddag på 4’eren a P4 Play budou finalisté a jejich písně představeny. Není zatím jasné, v jaké frekvenci, ale s úderem druhé hodiny odpolední budou všechny písně na webu k poslechu. Minulý rok se osvědčil živý doprovod, u kterého tak Dánsko zůstane i v letošním roce. Všechny finalisty doprovodí komorní patnáctičlenný orchestr Grand Prix DR pod vedením Petra Düringa. Finálový přenos nás čeká v sobotu 6. března ve 20:00.

Koho byste rádi viděli jako účastníky dánského národního kola DMGP 2021?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..