NovinkyReprezentanti

Severní Makedonie posílá opět Vasila

Vasil tak bude mít druhou šanci reprezentovat svou zemi na Eurovizi.

Severní Makedonie dlouho napínala, zda do Rotterdamu opět vyšle zpěváka Vasila, nebo zda dá nakonec šanci někomu novému. Jelikož ale právě tato balkánská země vybírá nejprve interpreta a k němu pak hledá ideální píseň, se opětovná sázka na Vasila zdála více než logická. Oficiální potvrzení však přichází až nyní.

Vasil měl vloni reprezentovat Severní Makedonii s písní You. Tento zpěvák, jehož tvorba je jinak čistě v rodném jazyce, stál na eurovizním pódiu už v roce 2019 po boku Tamary Todevské jakožto její vokalista. Tamara v Tel Avivu vybojovala pro svou zemi historicky nejlepší umístění, když dokonce zvítězila ve finálovém hlasování odborných porot. Blíže si o Vasilovi můžete přečíst v našem loňském medailonku.

Makedonská televize MRT spouští přihlašovací okénko pro lokální ale i mezinárodní autory, kteří by měli zájem složit a zaslat píseň pro Vasila. Zájemci mají čas pouze do 27. ledna. Vasil je velmi všestranný zpěvák, který dokáže vystřihnout taneční pecku stejně jako operní árii. Zajímavostí může být skutečnost, že zpěvák právě dokončuje své nové album s názvem Vasil Sudbina, které vyjde v tomto roce. Jelikož MRT vyhlásila hledání písně, zdá se nepravděpodobné, že by soutěžní píseň pocházela z onoho připravovaného alba.

Vasil je šťastný, že mu MRT dala novou možnost ukázat se světu. Věří, že rok 2021 pro něj bude plný splněných snů a že bude moci všem nabídnout své srdce skrze svůj hlas. Patřili jste mezi Vasilovy fanoušky? Jaký song byste si od něj rádi vyslechli?

 

Jeden myslel na “Severní Makedonie posílá opět Vasila

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..