Národní kola

#UMK21: Aksel

Číslo pět v pořadí představování finských finalistů patří Akselovi.

Aksel Kankaanranta není neznámý ani ve Finsku, ani mezi eurovizními fanoušky. Minulý rok mu reprezentaci Finska překazila zrušená Eurovize, tak se o vítězství pokusí ještě jednou. Zůstává u svého uměleckého jména, kdy již nepoužívá své příjmení Kankaanranta, nejspíše kvůli lepší srozumitelnosti pro své fanoušky.

Aksel se proslavil teprve nedávno v roce 2017 svou účastí v Hlasu Finska, kde skončil na druhém místě. Pak dal o sobě vědět minulý rok, když byl oznámen jako účastník obnoveného finského národního kola Uuden Musiikin Kilpailu. Nepatřil předem k velkým favoritům, ale zvítězil především díky masivní podpoře mezinárodní poroty. Podařilo se mu tak porazit favoritku finského publika Eriku Vikman.

Letošní skladba Hurt je podle Aksela silná a citlivá, v pomalejším tempu než předchozí Looking Back. I když je někdo uvnitř zraněný, navenek se může jevit v pořádku. Tak Aksel popisuje citové zranění, o kterém je jeho nová píseň.

Co myslíte, má Aksel šanci zvítězit ve finském národním kole i podruhé? Která z jeho skladeb se vám líbí více – Looking Back nebo Hurt?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..