Novinky

Virtuální domeček procestuje Nizozemsko

Eurovizní tým představuje novou podobu pohlednic.

Pohlednice neodmyslitelně patří k soutěži Eurovision Song Contest. Od roku 2013 je navíc obnovená tradice, v rámci které se v pohlednicích objevují samotní interpreti. Pro letošní zrušený ročník měli organizátoři velké plány – každého interpreta přivítá určitá místní komunita, ať už kulturní, sportovní nebo prostě nějaký zájmový spolek. Blíže jsme o scénáři pohlednic, nebo chcete-li medailonků, psali zde. K natočení těchto pohlednic však v drtivé většině vůbec nedošlo.

Organizátoři slibují, že Eurovize 2021 proběhne za zcela jakékoliv situace. To ale znamená, že za jakékoliv situace by měly vzniknout i pohlednice samotné. EBU a nizozemský vysílatel tak přichází s novým scénářem, v rámci kterého budou natočené pohlednice pro 65. ročník Eurovize. Tento scénář především obchází obavu z toho, zda budou moci jednotliví interpreti během jarních měsíců přicestovat do hostící země. Jak tedy nový koncept pohlednic bude vypadat?

Velmi jednoduše. Nizozemsko zahájilo hledání 41 lokalit, ať už těch slavných, tak i těch, které širší společnost prakticky nezná. Tyto lokality pak budou velkým stylem vizuálně představeny. My tak během tří přímých přenosů poznáme velké množství krásných, zajímavých a unikátních koutů této největší země Beneluxu. Nuda, možná si říkáte. Abychom však nesklouzli do vlasteneckých pohlednic Ázerbájdžánu (2012) a navíc nepřerušili tradici participace samotných reprezentantů, ve všech nabídnutých lokalitách na nás bude čekat zázračný domeček. Tento domeček nejen že umí cestovat po celé zemi, především ale dokáže zobrazit fotografie interpretů, které budou pořízeny v jednotlivých domovinách. Můžeme se tak těšit na střídmější, ale i tak zajímavý koncept pohlednic.

Původně jsme měli být svědky mnoha setkání interpretů s místní komunitou.

A proč vlastně domeček? Jak vysvětluje vedoucí projektu Gerben Bakker, dům, a především jeho obývací pokoj, se stal pro většinu světa v letošním roce tím největším útočištěm, místem, kde mnoho z nás strávilo letos více času než kdy jindy. Je to tedy jakýsi symbol, který, jak všichni doufají, bude v květnu 2021 už pouze odkazem na minulost. Ačkoliv se jedná o další „pojistku“ v dnešní nelehké době, organizátoři stále pevně věří, že i přestože v pohlednicovém domečku bude interpret pouze virtuálně, na pódiu v Rotterdamu se poté, po čtyřiceti sekundách, objeví naživo a v plné parádě.

Zdroj: eurovision.tv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..