Novinky

Známe podobu nizozemských pohlednic

Opět budou v hlavní roli samotní interpreti – tentokrát ale nejen oni.

Pohlednice se už po desetiletí stávají eurovizní tradicí. Organizátoři potřebují zhruba 40 sekund na připravení pódia pro další vystoupení, televizní komentátoři napříč Evropou zase potřebují chvíli, během které divákům představí, kdo nám to bude za okamžik zpívat. Právě tato necelá minuta je od roku 2013 pravidelně věnována samotným interpretům. Nejinak tomu bude i v Rotterdamu. Pojďme se společně podívat na to, co si pro nás nizozemská produkce na květen připraví.

Letošní slogan Open Up, neboli otevři se, bude během přenosů použit v mnoha konceptech. Jedním z nich budou právě i pohlednice. Obyvatelé Nizozemska se velmi často „otevírají“ svým blízkým při společenských aktivitách, při slavení tradic či během provozování všelijakých koníčků. Všech 41 interpretů tak během jara navštíví různé kouty hostící země a stanou se součástí těchto aktivit, tradic a koníčků. A právě v rámci natáčení pohlednic nebudou v hlavní roli pouze oni. Nizozemská televize otevírá přihlášky pro běžné obyvatele Nizozemska, kteří se můžou přihlásit se svým sportovním klubem, „hobby“ partou či pouze se svými přáteli. Eurovizní interpret se tak může stát součástí klasické nizozemské sportovní aktivity, může si s „domorodci“ vyrobit typický nizozemský výrobek anebo se jednoduše přidá ke grilování tradičních pokrmů s partou přátel na ulici.

EBU ani NPO nechtějí odkrýt veškeré detaily scénáře, ale rádi by právě v pohlednicích ukázali běžný život nizozemských obyvatel, tedy to, co jen těžko zažije klasický turista. Každá pohlednice tak bude velmi jedinečná a interpreti si stoprocentně odnesou nezapomenutelný zážitek.

Zdroj: Eurovision.tv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..