Novinky

Sanremo Giovani: 10 finalistů soutěže AmaSanremo

Oblíbená doplňková soutěž italského Sanrema se rozjela. Poslechněte si písně mladých začínajících umělců!

Sanremo Giovani je soutěž, která každý rok běží po boku velkého italského hudebního Festivalu di Sanremo. Na rozdíl od hlavní soutěže, v Sanremo Giovani soutěží mladí začínající umělci. Některé ročníky Sanremo Giovani běžely souběžně s hlavní soutěží bez jakéhokoli vlivu. Jiné ročníky, jako například ten loňský, zasáhly do hlavní soutěže v podobě začlenění vítěze či vítězů do programu Festivalu di Sanremo. To nabízí mladým umělcům ideální příležitost prosadit se na poli italské hudební scény.

Letošní forma soutěže Sanremo Giovani nese název AmaSanremo a běží na Rai 1 od konce října. V rámci pěti večerů se představilo 20 semifinalistů, kteří byli předem vybráni z téměř 300 přihlášených písní. Do finálového večera, který proběhne 17. prosince, postoupily z každého semifinále 2 písně, celkem tedy 10 mladých umělců, z nichž bude ve finále vybráno 6 šťastlivců. Ti se budou moci následně představit v hlavním programu Festivalu di Sanremo 2021 a soutěžit v rámci kategorie Nové objevy. Hlavní festival by měl proběhnout v plánovaném termínu 2. až 6. března 2021.

Ze semifinálových večerů postoupili tito:

M.e.r.l.o.tSette volte

WrongonyouLezioni di volo

Greta ZuccoliOgni cosa sa di te

Le LarveMusicaereoplano

GaudianoPolvere da sparo

I DesideriLo stesso cielo

HuOcchi Niagara

AvincolaGoal!

FolcastScopriti

Davide ShortyRegina

Všechny písně, včetně těch, které se do finále nedostaly, si můžete poslechnout zde. Připomínáme, že svým favoritům budete moci fandit 17. prosince v rámci jejich boje o účast na Festivalu di Sanremo, který se bude konat březnu příštího roku. V ten samý den očekáváme navíc i zveřejnění všech interpretů hlavní soutěže Festivalu di Sanremo.

Kdo vás nejvíce zaujal a koho byste nejraději viděli v březnu na obrazovce italské televize Rai 1? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..