JESC

DNES: Finále Junior Eurovision 2020

V polské Varšavě se dnes uskuteční finálový přenos 18. ročníku dětské Eurovize.

Dnes odpoledne se ve studiích polské televize TVP odehraje boj 12 zemí o trofej Junior Eurovision 2020. Finálovým přenosem nás provede trojice moderátorů Ida Nowakowska, Małgorzata Tomaszewska a Rafał Brzozowski. Pojďme si připomenout, které země a v jakém pořadí během finále uvidíme.

  1. NĚMECKO: Susan – Stronger With You
  2. KAZACHSTÁN: Karakat Bashanova – Forever
  3. NIZOZEMSKO: Unity – Best Friends
  4. SRBSKO: Petar Aničić – Heartbeat
  5. BĚLORUSKO: Arina Pehtereva – Aliens
  6. POLSKO: Ala Tracz – I’ll Be Standing
  7. GRUZIE: Sandra Gadelia – You Are Not Alone
  8. MALTA: Chanel Monseigneur – Chasing Sunsets
  9. RUSKO: Sofia Feskova – My New Day
  10. ŠPANĚLSKO: Soleá – Palante
  11. UKRAJINA: Oleksandr Balabanov – Vidkryvai (Open Up)
  12. FRANCIE: Valentina – J’imagine

Přímý přenos můžete sledovat buď na YouTube na videu výše nebo na některé z účastnických televizí. U nás jsou asi nejčastěji dostupné německé kanály ARD, ZDF nebo polská TVP.

Kvůli stále probíhající pandemii koronaviru se jednotliví účastnici nesetkají ve Varšavě, ale svá živá vystoupení předtočili ve svých domovských televizních studiích. Jako opening a interval acty vystoupí loňská vítězka dětské Eurovize Viki Gabor, která zazpívá svoji vítěznou píseň Superhero, pak se k ní připojí předloňská vítězka Roksana Węgiel a aktuální vítěz Eurovize Duncan Laurence ve společném vystoupení s písní Arcade a Alicja Szemplińska zazpívá svoji píseň Empires, se kterou měla reprezentovat Polsko na letošní Eurovizi v Rotterdamu. Nakonec však ve studiu, kde budou moderátoři a živě by měla být odprezentována některá doprovodná taneční vystoupení, bude přítomno menší množství publika, aby se produkce vyhnula úplně prázdnému studiu. I tak ale mezi přítomnými diváky budou dodržena všechna hygienická bezpečnostní opatření platná v období probíhající pandemie.

Hlasování již probíhá od pátečního večera, více info o tom, jak můžete hlasovat najdete v příslušném článku. Zajímavostí je, že se letos během vyhlašování výsledků porot budou nejdříve oznamovat nejvyšší bodová ohodnocení, tedy 12 bodů, a až posléze se na obrazovkách a tabulkách objeví zbylé body 10 a 8 až 1. Posléze budou stejně jako na dospělé Eurovizi po hlasování porot přičteny hlasy z obou fází online hlasování. Vítěz obdrží tradiční trofej v podobě z roku 2017. Můžete ji vidět na úvodní fotografii tohoto článku.

V naší anketě se o vítězství svedl velký souboj, který nemá vítěze. Francie a Kazachstán získali shodně po šesti hlasech, následovány Španělskem s Gruzií s pěti hlasy. Po jednom hlase pak získalo Rusko a Bělorusko. Gruzie, Francie a Španělsko patří také k favoritům naší redakce. O našich favoritech jsme psali včera zde.

Dlužíme vám už jen výsledky samostatného hodnocení jednotlivých písní. Nejlépe si vedly stále ty stejné země – Španělsko, Polsko, Francie ale i Gruzie, Kazachstán nebo Bělorusko. Tyto písně byly nejčastěji hodnoceny 10 body. Ostatní písně se pak v průměru pohybovaly nejčastěji kolem 7 bodů s různými výkyvy. Z důvodu nízké účasti v některých anketách je ale obtížné vyvodit větší závěry.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..