JESCNovinky

Dětskou Eurovizi 2020 vyhrává Francie!

Valentina tak vítězí s písní „J’imagine“.

Ve Varšavě se dnes konal 18. ročník dětské verze soutěže Eurovision Song Contest. O vítězství letos bojovalo pouze 12 zemí, jejichž písně byly předtočené v jednotlivých televizních studiích. I tak se ale jednalo o skvělou show, ve které nechyběly ani dvě polské vítězky z posledních dvou let Roksana Wegiel a Viki Gabor, a dokonce ani stále úřadující vítěz Eurovize Duncan Laurance.

Favoritů na vítězství letos bylo více, tudíž do poslední chvíle nebylo vůbec zřejmé, kdo si nakonec trofej odnese. Poroty a hlasující diváky však nakonec nejvíce oslovila Valentina se svou soutěžní písní J’imagine. Francie triumfovala jak mezi porotami, tak především drtivě v online hlasování.

Francie zvítězila s celkovými 200 body. Na druhém místě se umístil Kazachstán následován Španělskem. To skončilo u porot až na šestém místě, avšak 73 bodů, a tedy druhé místo v online hlasování, vystřelilo píseň Palante až na bronzovou příčku.

Na celkové výsledky se můžete podívat zde:

Celý přenos si můžete znovu pustit zde:

Jak jste spokojeni s vítězkou Junior Eurovision 2020?
  • Naprosto super! **** 55%, 16 hlasů
    16 hlasů 55%
    16 hlasů - 55% všech hlasů
  • Nic extra. ** 28%, 8 hlasů
    8 hlasů 28%
    8 hlasů - 28% všech hlasů
  • Celkem fajn. *** 17%, 5 hlasů
    5 hlasů 17%
    5 hlasů - 17% všech hlasů
  • Dost špatné. * 0%, 0 hlasů
    0 hlasů
    0 hlasů - 0% všech hlasů
Celkově hlasů: 29
29. 11. 2020 - 20. 12. 2020
Hlasování ukončeno !

2 komentáře: „Dětskou Eurovizi 2020 vyhrává Francie!

  • Myslím si, že se letos ukázalo hned několik dobrých věcí:
    1. Polsko není ani při současném hlasovacím systému neporazitelné a myslím si, že u JESC může tohle online hlasování, alespoň prozatím zůstat. Trapas s dalším vítězstvím Polska v řadě se tak naštěstí nekonal.
    2. Zvítězila opravdu dětská píseň, s veselým a barevným vystoupením, v podstatě přesně to, o čem by dětská Eurovize měla být. To se Francii opravdu letos povedlo.
    3. Žádná z 12 písní nebyla úplný propadák, což nakonec ukázaly výsledky, kdy si hlasy poroty i diváků našel každý. Nikdo ze soutěžících rozhodně nemusí být nějak extrémně zklamaný, všichni v současné situaci odvedli skvělý výkon.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..