NovinkyOGAE

V OGAE Song Contest 2020 nás bude reprezentovat Ivana Korolová

Do boje půjde se svou populární písní Paleo.

OGAE Song Contest je druhým ze tří online contestů pořádaných oficiálními fankluby Eurovize. OGAE Song Contest má za cíl prezentovat národní jazyky jednotlivých zemí, proto je výběr trochu omezen. Pojďme se společně podívat, jak se nám dařilo v předchozích ročnících a jak jsme zvolili pro letošek.

Poprvé jsme se této soutěže zúčastili v roce 2016 a vybrali jsme Sebastiana s písní Toulavá. Výběr příliš šťastný nebyl, získali jsme pouze 9 bodů a to stačilo na 26. místo z celkového počtu 28 účastníků. O rok později v roce 2017 jsme zkusili štěstí s Martou Jandovou a jejím hitem Školíš mě. Tentokrát jsme byli o poznání úspěšnější, celkem jsme získali bodů 13, které nás vynesly na 21. místo, opět z 28 soutěžících států. Další roky však měly výsledky sestupnou tendenci. Mirai se svou písní Chci tančit v roce 2018 obsadili 27. místo s 10 body. Celkem se tehdy účastnilo 29 klubů. Na pomyslné dno jsme si pak sáhli loni s Terezou Maškovou a její skladbou Žár. Ačkoliv získala 4 body, znamenalo to pro nás poslední 28. místo. Můžeme se tedy již pouze lepšit.

Letos jsme v rámci fanklubu navrhovali různé písně. Podmínkou byla čeština a vydání v roce 2019 nebo 2020. Největší ohlasy zaznamenala dvojice písní Paleo od Ivany Korolové a Napůl lásky od letošních finalistek našeho národního kola Olgy Lounové a Elis Mraz. V závěrečné anketě pak těsně zvítězila právě Ivana Korolová. Pevně věříme, že se jí a její písni Paleo, která je chytlavá i bez porozumění textu, má na YouTube přes půl milionu zhlédnutí a uspěla již v několika podobných online soutěžích, bude dařit i v mezinárodní konkurenci. OGAE Song Contest 2020 začne v září, kdy bude také spuštěno hlasování. Všechny účastníky vám zde poté představíme společně s velkou anketou.

O výběru rozhodují členové fanklubu OGAE Czech Republic. Když se k nám přidáte, i vy budete mít možnost se zapojit do výběru našich reprezentantů. Všechny podrobnosti naleznete v úvodním článku o OGAE Česko.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..