Národní kola

DNES: Finále Dansk Melodi Grand Prix 2020

Dánsko bude večer vybírat z 10 finalistů.

Poslední „supersobota“ letošních národních kol přináší kromě řady jiných i finále dánského vydání Melodi Grand Prix. Seznamu všech deseti finalistů jsme se od dánského vysílatele DR dočkali již na konci ledna. Letošní ročník se nově skládal i ze semifinálového kola, jehož se zúčastnilo 9 soutěžících, které televize rozdělila rovnoměrně do tří skupin na základě svých vysílacích regionů. Z každého regionu vybrala veřejnost svého oblíbence, k nimž odborná porota připojila další dvě divoké karty. Zbytek sestavy tvoří předem interně vybraní interpreti. Na volbě vítěze se budou férově podílet výsledky diváckého hlasování a hodnocení desetičlenné poroty. Společnými silami nejprve vyberou tři superfinalisty, kteří svou píseň zazpívají znovu a hlasovací proces se zopakuje. Vítěz tohoto minikola odjede v květnu reprezentovat tuto skandinávskou zemi do Rotterdamu.

Slavnostní 50. ročník tohoto klání se odehraje v kodaňské Royal Areně, po dlouhé době s živým hudebním doprovodem. Role moderátorů se ujme dvojice Hella Joof a Rasmus Bjerg. Přenos potrvá dvě hodiny a započne ve 20 hodin SEČ. Můžete ho sledovat na oficiální stránkách televize DR.

Zde nabízíme přehled soutěžících v pořadí jejich vystoupení. Po kliknutí na název skladby se otevře odkaz na YouTube.

  1. Isam B – Bølger
  2. Ben & Tan – Yes
  3. Maja Og De Sarte Sjæle – Den eneste goth i Vejle
  4. Benjamin Kissi – Faith
  5. Emil – Ville ønske jeg havde kendt dig
  6. Sys Bjerre – Honestly
  7. Jamie Talbot – Bye Bye Heaven
  8. Sander Sanchez – Screens
  9. Kenny Duerlund – Forget It All
  10. Jasmin Rose feat. RoxorLoops – Human

Dle odhadů sázkových kanceláří, názorů eurovizních fanoušků i účastníků naší ankety má největší šanci na výhru hudební duo Ben & Tan, jemuž bookmakeři připisují až 40% šanci na výhru. Těsně za favoritem se s 30 % drží také sestava Jasmin Rose a RoxorLoops.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..