Národní kola

DNES: Finále běloruského národního kola 2020

V Bělorusku vyberou svého reprezentanta z 12 písní.

Měsíc uplynul od uskutečnění živých konkurzů v Bělorusku. Těch se zúčastilo 49 interpretů z 95 přihlášených do národního výběru. Při konkurzech vybrala porota 12 nejlepších, kteří se právě dnes utkají o post reprezentanta Běloruska na Eurovizi 2020 v Rotterdamu. Na koho se můžete těšit?

Národní výběr v Bělorusku 2020 – Finále – pátek 28. února 2020 20:00

  1. NAPOLI – Don’t Let Me Down
  2. Sasha Zakharik – Rocky Road 
  3. Anastasiya Malashkevich – Invisible
  4. CHAKRAS – La-ley-la
  5. Nastya Glamоzda – Burning again
  6. Anastasiya Razvadоvskaya – Hello
  7. Yan Yarosh – Fire
  8. Angelika Pushnоva – True Love
  9. Darya Khmelnitskaya – On Fire
  10. AURA – Barany svajo
  11. KeySi – Chilli Pepper
  12. VAL – Da vidna

Mezi finalisty můžeme zaregistrovat pár známých jmen. Nejznámější je asi původně skupina NAPOLI, ze které se časem stal sólový projekt zpěvačky Olgy Shimanskayi. Ta se o reprezentaci Běloruska snaží již nepřetržitě od roku 2013. V roce 2016 zkoušela štěstí i v národním kole Polska. Z ostatních jmenujme i další několikanásobné účastnice národního kola, jako například Angelika Pushnova, KeySi nebo Anastasiya Malashkevich. Svou pozornost k sobě upoutala taktéž skupina CHAKRAS, která kombinuje pop s operou a během celé písně nezazní žádný souvislý text, pouze citoslovce La-ley-la, jak napovídá samotný název. Porota dokonce překvapila samotné interpretky, když je po skončení vystoupení na živých konkurzech požádali o zazpívání kousku písně acapella, tedy bez doprovodu. Byli jediní, kdo takto dodatečně potvrdil své pěvecké dovednosti. V naší anketě vás oslovila nejvíce právě skupina CHAKRAS, následována Angelikou Pushnovou.

O výsledcích nebude narozdíl od minulého roku rozhodovat pouze odborná porota. Její hlasy budou dnes tvořit pouze polovinu výsledku a ta druhá bude patřit televizním divákům. Televoting se tak opět vrací do běloruského národního kola. Živý přenos začíná ve 20:00 SEČ a vy jej můžete sledovat na webu běloruské televize.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..