Národní kola

DNES: První semifinále Beovizija 2020

V Srbsku dnes večer postoupí polovina písní do nedělního finále!

Je to již téměř měsíc od chvíle, kdy Srbsko zveřejnilo účastníky letošního ročníku národního kola Beovizija 2020. Měli jste tedy možnost se s písněmi řádně seznámit, a proto vás dnes večer nemůže nic překvapit a budete moci naplno fandit svým favoritům. Večerní přenos bude první ze tří. Zítra nás čeká semifinále druhé, v neděli potom finále, ze kterého vzejde letošní srbský reprezentant. Zrekapitulujme si, koho dnes večer uslyšíme:

Beovizija 2020 – 1. semifinále – pátek 28. února 

  1. EJO – Trag
  2. Milica Mišić – Kiša
  3. Ivan Kurtić & Mistik Cello – Sabajle
  4. Thea Devy – Sudnji dan
  5. Karizma – Ona me zna
  6. Andrija Jo & Isidora Mitić – Oči meduze
  7. Sanja Bogosavljević – Ne puštam
  8. Marko Marković – Kolači
  9. Srđan Lazić – Duša i telo
  10. Neda Ukraden – Bomba
  11. Bilja & Amvon duo – Raj
  12. Igor Simić – Ples za rastanak

Největším jménem prvního semifinále je bezpochyby Neda Ukraden. Tato jugoslávská hvězda, jejíž kariéra nabrala na obrátkách v 70. a 80. letech minulého století, se představí s písní Bomba. Skladba žánrově reprezentuje charakter písní, které Neda v posledních letech produkuje. Dalším velkým favoritem na postup je Andrija Jo. Jeho píseň Oči meduze, kterou zpívá s Isidorou Mitić zaujala i v anketě na našem webu a získala od vás nejvíce hlasů ze všech soutěžních písní prvního semifinále. V anketě zabodovala i Thea Devy. Neda Ukraden je v závěsu za ní společně s Milicou Mišić.

Hlasování bude probíhat formou klasickou, tedy hlasy od odborných porot a samozřejmě hlasy od televizních diváků. Obě složky mají po 50 %. Dle hlasů od porot a hlasů od televizních diváků budou vytvořeny dva žebříčky od prvního do posledního místa. První místo obdrží 12 bodů, druhé 10 bodů, třetí 8 bodů atd., tedy zcela dle eurovizních pravidel. Body pro jednotlivé soutěžící budou sečteny a ten s nejvíce body zvítězí. Získá tak možnost reprezentovat Srbsko na Eurovizi 2020.

Národní kolo Beovizija 2020 bude možné sledovat na televizi RTS 1 nebo na RTS Planeta, kde show poběží online. Přenos začíná ve 21:00 SEČ (CET). Komu budete fandit a kdo si myslíte, že postoupí do finále? Napište nám do komentářů!

Jeden myslel na “DNES: První semifinále Beovizija 2020

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..