Národní kolaNovinky

178 obdržených písní v Eesti Laul

Do populárního estonského národního kola Eesti Laul bylo letos přihlášeno 178 skladeb.

Jedno z nejoblíbenějších národních kol v počtu obdržených skladeb za minulými roky trošku pokulhává. Vždyť loni bylo došlých písní 216 a předloni dokonce 258. Rozhodně však nemusíme být zklamaní, jelikož nás může potěšit informace, že dokonce 76 songů je v estonském jazyce, zbylé skladby jsou v jiných jazycích, což samozřejmě neznamená pouze angličtinu. Vzpomeňme na Elinu Nechayevu, která nás svou italskou pop-operou naprosto uchvátila v roce 2018. Můžeme se tedy těšit na velmi rozmanitý ročník!

Aktuálně se porota, složená ze čtrnácti hudebních znalců, rozhoduje, které písně si zaslouží být mezi finální čtyřiadvacítkou. Již příští středu a čtvrtek se dozvíme, koho porota vybrala –  12 písní 13. listopadu večer a 12 písní 14. listopadu večer. Producent estonského finále Tomi Reahula tvrdí, že kvalita obdržených skladeb je opravdu vysoká a že večerní představování skladeb slibuje skvělou podívanou.

Systém Eesti Laul se letos nemění. Opět nás čekají dvě semifinále, každé po 12 soutěžících, s tím, že z každého semifinálového souboje postoupí 6 písní. Ve finále se dvanáctka ještě zúží a vznikne trojice superfinalistů, z nichž následně vzejde vítěz, který bude Estonsko reprezentovat v Rotterdamu.

První semifinále se uskuteční 13. února, druhé pak 15. února. A vítěze poté poznáme 29. února.

Těšíte se na Eesti Laul? Jste zvědaví, jaké písně porota vybere? Je nějaký konkrétní interpret, který podle Vás “prostě musí vyhrát“?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..