Národní kolaNovinky

První dva účastníci Australia Decides 2020 byli odhaleni

V únoru se už podruhé dočkáme australského národního kola a také známe první dvě soutěžící.

Po letošní úspěšné eurovizní účasti díky Kate Miller-Heidke s písní Zero Gravity a top 10 ve finále se australská vysílací stanice rozhodla uspořádat národní kolo ve stejném formátu jako loni. Už za 3 měsíce, tedy 7. A 8. února vystoupí ve městě Gold Coast celkem 10 soutěžících, aby zde zabojovali o post reprezentanta své země na Eurovizi v Rotterdamu. Kvůli časovému posunu bude u nás možné tuto show opět sledovat živě, a to v sobotu dopoledne 8. února.

SBS se tentokrát rozhodla, že interprety bude odtajňovat postupně v následujících týdnech, přičemž první dva soutěžící byli právě oznámeni. Jednou z nich je Casey Donovan, australská zpěvačka, textařka a herečka, která vyhrála druhou řadu soutěže Australian Idol v roce 2004 a stala se tak velkou pěveckou hvězdou ve své zemi. Bude soutěžit s písní pod názvem Proud, jejíž část uslyšíte níže ve videu. Druhou soutěžící je 38letá zpěvačka a textařka Vanessa Amorosi, kterou si jistě někteří z Vás budou pamatovat v souvislosti s písničkou Absolutely Everybody, se kterou se celosvětově dostala do povědomí v roce 2000, neboť s ní vystupovala na olympijském závěrečném ceremoniálu v Sydney. Ve finále od ní uslyšíme jednu ze skladeb z jejího nově vydaného alba Back to Love. Právě stejnojmenná píseň může být tou, kterou od ní v australském národním kole uslyšíme. Případně si můžete její nové CD poslechnout na Youtube a tipnout si, která z nich to bude.

Další soutěžící budeme postupně doplňovat a představovat po jejich zveřejnění. Prozatím tedy známe dva z deseti účastníků:

  • Casey Donovan – Proud
  • Vanessa Amorosi
První dvě účastnice Australia Decides 2020: Vanessa Amorosi a Casey Donovan.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..