Národní kolaNovinky

Melodifestivalen 2020 zná první účastnici i místa konání všech přenosů

Švédská televize SVT představila termíny a místa konání svého národního kola Melodifestivalen 2020.

Melodifestivalen je velký pojem nejen doma ve Švédsku, kde se jedná společně s Eurovizí o jeden z nejsledovanějších televizních pořadů vůbec, ale také napříč ostatními evropskými zeměmi. Mnohé televize si dokonce berou švédské národní kolo na Eurovizi za vzor. Televize SVT nedávno oznámila města, kam se příští rok tato mega show podívá. Vedle stálic se podíváme i na místa, kde se Melodifestivalen ještě nikdy nekonal, nebo to bylo naposledy před dlouhou dobou.

Melodifestivalen se koná po šest sobotních večerů. Čtyři semifinále jsou následována druhou šancí a celý maraton končí velkým finále. Do kalendářů si zapište červeným písmem datum 1. února 2020, kdy se s prvním semifinále podíváme do Linköpingu. Naposledy toto město hostilo „Melfest“ v roce 2017, kdy zde byla druhá šance. O týden později zavítáme do Göteborgu, který je tradiční destinací švédského národního kola. Předposlední semifinále se uskuteční ve městě Luleå, které bude příjemným oživením. Melodifestivalen se zde totiž konal pouze třikrát, naposledy v roce 2011. Závěrečné čtvrté semifinále pak zakotví v Malmö Areně, která hostila Eurovizi v roce 2013.

Při druhé šanci si pak Melodifestivalen odbude velkou premiéru, kdy se poprvé dostane do města Eskilstuna. Naštěstí se nenachází daleko od Stockholmu, takže nebude nouze o příznivce švédské hudební scény. Velkolepé finále pak již tradičně bude hostit Friends aréna ve Stockholmu 7. března 2020.

Mimo to byla také oznámena první účastnice nadcházejícího švédského národního kola. Je jí Amanda Aasa, která soutěžila v radiové show P4 Nästa. V posledních letech je to právě jeden z účastníků této soutěže, kdo získá divokou kartu a stane se tak jedním ze semifinalistů nejsledovanějšího národního kola na Eurovizi. Ostatní interpreti a skladatelé se mohou hlásit až do pondělí 2. září. Oznámení všech semifinalistů se pak očekává v průběhu listopadu jako tomu bylo v posledních letech.

Koho byste rádi viděli příští rok ve švédském Melodifestivalenu?

4 komentáře: „Melodifestivalen 2020 zná první účastnici i místa konání všech přenosů

  • Od „neúspěchu“ Loreen v roce 2017 už na nějakou spravedlnost ve Švédsku nevěřím…

    Reagovat
  • Já bych se nebránil Dannymu Saucedovi nebo Molly Sandén. Jon Henrik s nějakou peckou podobnou Jag ar fri se kterou byl v Melfestu poprvé, by byl taky super. Další počiny už se tomuhle prvnímu nemohly tolik rovnat, je to škoda.

    Reagovat
  • Felix Sandman, Ace Wilder nebo opět Jon Henrik ale zase s něčím teskním nepopovým. 🙂

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..