Reprezentanti

České úspěchy na přelomu roku

Již tradičně je každý rok na Silvestra vyhlašována anketa ESC TOP 250. Jak se v ní umístil Mikolas Josef?

Zvykli jsme si za poslední roky, že se v této anketě už dlouho drží slovenská zpěvačka Kristina a od roku 2016 i naše Gabriela Gunčíková. Nic však není věčné, a tak je možné, že časem možná z ankety vypadnou, snad ve stylu motta „sejde z očí, sejde z mysli“. Rozhodně to ale nebude letos, kdy obě popové divy v anketě své umístění mají.

Prvenství si již dlouhá léta drží Loreen a její Euphoria. Velkou změnu však najdeme již na stříbrné příčce, kterou obsadila Eleni Foureira se svým hitem Fuego. Netta se umístila až na 23. místě. Náš loňský reprezentant Mikolas Josef skončil se svou písní Lie To Me na 70. místě. Další z českých a slovenských interpretů je již zmiňovaná Kristina. Její Horehronie se usadilo na 104. příčce. A kde najdeme naši historicky první eurovizní finalistku Gabrielu Gunčíkovou? Ta zaujímá pozici s číslem 202. Kompletní výsledky můžete prostudovat ZDE.

Aby těch českých úspěchů na konci roku nebylo náhodou málo, tak se další měsíc v řadě drží mezi nejsledovanějšími videy na oficiálním eurovizním YT kanále i Mikolasovo vystoupení při velkém finále v Lisabonu. V prosinci zaujal čtvrté místo. Jak dlouho si svou pozici dokáže udržet? Mezi TOP 10 nejsledovanějších můžeme třeba vidět i tureckou Hadise z roku 2009 nebo Arashe a Aysel z téhož roku. Třeba se i Mikolas stane podobnou stálicí. O tom svědčí i to, že v TOP 50 nejsledovanějších videí za celý rok 2018 se dokonce umístil na třetím místě.

Jeden myslel na “České úspěchy na přelomu roku

  • O to víc mrzí, že Mikolas nebude soutěžit s Me Gusta. Ten song a pověst, kterou si minulý rok vybudoval, měl by šanci na vítězství. Škoda.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..