Novinky

Glennis Grace a její cesta show America’s Got Talent

Nizozemskou zpěvačku si zamilovaly celé Spojené státy. Pojďme si zrekapitulovat její cestu soutěží Amerika má talent!

Glennis Grace reprezentovala Nizozemsko v roce 2005 v Kyjevě s písní My Impossible Dream. Za uplynulé roky si v Nizozemsku vybudovala svou image a stala se slavnou i v rámci projektu Ladies of Soul. Ale zachtělo se jí také slávy v zahraničí, a proto se letos přihlásila do soutěže Amerika má talent (America’s Got Talent). Tam se představila porotě ve složení Simon Cowell, Heidi Klum, Mel B a Howie Mandel a všechny uchvátila. Pojďme si připomenout její vystoupení v průběhu soutěže.

Konkurzy – Run To You (Whitney Houston)

Na prvních konkurzech (Auditions) se Glennis představila dnes již velkou klasikou od Whitney Houston. Byla to píseň Run To You a k jejímu hlasu se tahle píseň hodí perfektně. Ne nadarmo tak získala Glennis čtyřikrát ano a pohodlně pokračovala do další fáze soutěže.

Judge’s Cuts – Nothing Compares 2 U (Prince)

Další fáze se jmenuje Judge’s Cuts, tedy jakési porotcovské výběry. Jedná se v podstatě o další vystoupení postupivších z konkurzů, kteří jsou stále ještě vybíráni porotou pro postup do čtvrtfinále, odkud už až do konce soutěže rozhodují televizní diváci. Pro toto vystoupení zvolila Glennis píseň Nothing Compares 2 U od Prince. Skladba se ale proslavila v podání irské zpěvačky Sinéad O’Connor. Porota opět nešetřila chválou a Glennis hladce prošla do čtvrtfinále.

Čtvrtfinále – Never Enough (Loren Allred)

Pro své čtvrtfinálové vystoupení si Glennis zvolila skladbu z divácky úspěšného filmového muzikálu Největší showman. Never Enough v jejím podání oslovilo televizní diváky, kteří jí poslali dostatek SMS hlasů na to, aby postoupila do semifinále.

Semifinále – This Women’s Work (Kate Bush)

V semifinále Glennis trošku zariskovala a zvolila méně známou skladbu This Women’s Work od Kate Bush. Jelikož se neumístila mezi nejlepší pěticí semifinalistů z druhého soutěžního večera, čekala na divácké hlasování v doplňkové show po skončení přenosu. Měla štěstí a tuhle divokou kartu od diváků hlasujících přes online aplikaci získala, a tak se podívá i do velkého finále.

Finále – Run (Snow Patrol)

Ve finále Glennis nechtěla nic riskovat a tak se vytasila s hitem Run, který původně nazpívala skupina Snow Patrol, ale více ho proslavila vítězka britského X Faktoru Leona Lewis. Glennis se dokonce podařilo v některých ohledech překonat oba původní interprety a za sebe musím říci, že se jednalo o její nejlepší vystoupení v celé soutěži.

Finále (bonus) – I’m A Mess / Meant To Be (feat. Bebe Rexha)

Na výsledky finále se jeden den čekalo a před vyhlášením nás čekala některá speciální vystoupení. Glennis zazpívala duet a mashup dvou písní I’m A Mess a Meant To Be spolu se zpěvačkou albánského původu Bebe Rexha. Po jejich vystoupení dokonce zazněly názory, že Glennis předčila i samotnou Bebe. Při vyhlašování výsledků se však mezi elitní TOP 5 Glennis nedostala a její konečné umístění tak leží někde mezi šestým a desátým místem ve finále. Jedná se ale o skvělý výsledek, za který se tato nizozemská zpěvačka vůbec nemusí stydět. My jí k němu upřímně gratulujeme!

Které z vystoupení Glennis se vám líbilo nejvíce? A co si myslíte o jejím umístění ve finále?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..