Národní kolaNovinkyReprezentanti

Tali je vítězkou Luxembourg Song Contest! V Malmö zazní píseň Fighter

Barvy Lucemburska bude po více jak třicetileté pauze hájit zpěvačka Tali. S písní Fighter zvítězila v hlasování u diváků i odborné poroty.

Celé národní kolo Luxembourg Song Contest 2024 bylo rozděleno na dvě části. V první části odzpívalo všech osm interpretů. Následně bylo na základě hlasů diváků a odborných porot rozhodnuto o trojici interpretů, kteří postoupili do tzv. super finále. Mezi tři nejlepší se probojovali následující interpreti:

  1. Tali – Fighter (94 bodů mezinárodní porota + 84 bodů televoting = 178 bodů)
  2. Krick – Drowning In the Air (80 bodů mezinárodní porota + 85 bodů televoting = 165 bodů)
  3. Joel Marques – Believer (66 bodů mezinárodní porota + 70 bodů televoting = 136 bodů)

Při závěrečném sčítání získala nejvíce hlasů od odborné poroty zpěvačka Tali. Téměř stejně tak tomu bylo i v případě hlasů od diváků, kde Tali měla pouze o bod méně než Krick. Se 178 body ale i tak jednoznačně potvrdila své vítězství. Na druhém místě pak s celkovým počtem 165 bodů skončila zpěvačka Krick s baladou Drowning In the Air. Pomyslný bronz pak bral zpěvák Joel Marques se skladbou Believer.

Tali je 23letá umělkyně, vokální koučka a učitelka hudby. Nedávno procestovala se svou skupinou Spojené státy a hrála ve vyhlášených newyorských koncertních halách (RockWood Music Hall, Mercury Lounge, Arlene’s Grocery nebo The Delancey). Svůj vlastní debutový singl vydala v pouhých 16 letech. Zda s písní Fighter naváže na úspěchy své země z předchozích dekád, se dozvíme až v polovině května.

Ohodnoťte píseň Tali - Fighter

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..