Národní kola

DNES: Svého reprezentanta vybere Lucembursko, v Norsku a Litvě pokračují semifinálové přenosy a interprety a písně představí Island

Na co se dnes můžete těšit ve světě eurovizních národních kol?

🇳🇴 NORSKO: Melodi Grand Prix 2024 – 3. semifinále – 19:50

V Norsku se dnes ve studiích televize NRK utká posledních šest semifinalistů o zbylá tři místa ve finále MGP 2024.

  1. Vidar Villa – MER
  2. Mistra – Waltz of Death
  3. Thomas Jenssen – Take Me To Heaven
  4. Annprincess – Save Me
  5. MIIA – Green Lights
  6. KEiiNO – Damdiggida

O postupujících ze semifinále rozhodují jen a pouze televizní diváci, podobně jako na Eurovizi. Hlasování bude opět možné přes aplikaci NRK a také na webu nrk.no/mgp. Všemi přenosy MGP 2024 nás provede moderátorské duo Fredrik Solvang a Marion Ravn. Všechny přenosy norského národního kola Melodi Grand Prix 2024 začínají na norské televizi NRK v 19:50 a je možné je sledovat živě na webu NRK.no/mgp.

🇱🇹 LITVA: Eurovizija.LT 2024 – 3. semifinále – 20:00

V Litvě se uskuteční třetí z pětice semifinále, v němž se osmička soutěžících utká o další dvě místa ve finálovém přenosu.

  1. Anžela – Paskubėk
  2. Sid Hallow – Here We Go Again
  3. MeidĖ – Zoo
  4. Pluie de Comètes – Be careful
  5. Sun Francisco – Trauka
  6. Mary Mo – Done
  7. Baltos varnos – In the Night
  8. Shower – Impossible

Ve třetím semifinále vystoupí jako interval act zpěvačka Ieva Narkutė, která byla ve všech semifinálových přenosech členkou poroty. Moderátorkami všech přenosů bude dvojice Gabrielė Martirosian a Nombeko Augustė Khotseng. Všechny přenosy litevského národního kola začínají vždy ve 20:00 a vy je můžete sledovat živě v online vysílání na webu litevské televize LRT.

🇱🇺 LUCEMBURSKO: Luxembourg Song Contest 2024 – finále – 20:00

V Lucembursku se uskuteční finále národního kola Luxembourg Song Contest 2024, ve kterém se utká o post reprezentanta osmička finalistů.

Moderátorkou bude Désirée Nosbusch, kterou doplní Melody Funck, Raoul Roos a Loïc Juchem. Désirée byla již moderátorkou Eurovize 1984. Jako host během finálového přenosu vystoupí Vicky Leandros, která za Lucembursko zvítězila v Eurovizi 1972, a také vítěz Eurovize 2009 Alexander Rybak. O výsledcích rozhodnou shodným dílem hlasující diváci a odborná porota. Diváckého hlasování se může zúčastnit online každý s pomocí platební karty, každý hlas bude stát 0,99 €. Mezinárodní porota bude mít celkem 40 členů z 8 různých zemí, každou zemi bude zastupovat pětičlenná porota. Přímý přenos lucemburského finále můžete sledovat online na webu televize RTL od 20:00.

🇮🇸 ISLAND: Söngvakeppnin 2024 – představení semifinalistů a soutěžních písní – 20:50

Islandská televize RÚV od 20:50 představí desítku semifinalistů národního kola Söngvakeppnin 2024. Již předčasně bylo islandskou televizí ohlášeno jméno jednoho z nich – je jím palestinský zpěvák Bashar Murad. Po jeho oznámení se u sázkových kanceláří Island raketovou rychlostí vyšvihl na největšího favorita na celkové vítězství v Eurovizi. Zároveň však islandská televize oznámila, že ačkoliv národní kolo proběhne za každých okolností, až z kominukace s vítězem národního kola na začátku března bude jasné, jestli Island vůbec uvidíme na Eurovizi 2024 v Malmö.

Islandskou představovací show můžete sledovat na televizi RÚV a online na jejím webu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..