ESCZ 2024

Report: Live show ESCZ 2024

Jak jsme si užili pondělí v pražském klubu Roxy?

Letos se live show českého národního kola ESCZ 2024 přesunula ze studií České televize do klubu Roxy v centru Prahy. A spolu s touto změnou jsme se dočkali další dlouho očekávané změny – publika. Místo v publiku bylo dostupné zdarma každému, kdo se přihlásil včas a ačkoliv se vše připravovalo v dost krátkém časovém horizontu, podařilo se klub Roxy naplnit tak, že to během televizního přenosu vypadalo skvěle.

Již odpoledne jsme měli možnost vyslat na místo naše reportéry, kteří vás před večerní live show informovali na našem Facebooku o tom, na co se během hodinového televizního přenosu můžete těšit. Po zkoušce se na místo začali scházet diváci, ale také hosté. Na místě byl například ADONXS, kterého, jak všichni doufáme, v brzké době uvidíme na Eurovizi, pokud se rozhodne Slovensko do soutěže vrátit. Mezi hosty jsme mohli vidět také Davida Gránského, který přišel podpořit svého bratra Toma Seana. Nechyběli ani bývalí účastníci českého národního kola ESCZ, které zastupovala Annabelle. Před začátkem samotné show dav rozehřál Ahmad Halloun, který s českou delegací spolupracuje jako international media manager a ve 20:15 už začal samotný přímý přenos. Adam Mišík přivítal všechny přítomné v Roxy i diváky u televizních obrazovek (kterým celý večer, který byl moderovaný v angličtině, simultánně tlumočila známá tlumočnice z angličtiny Dana Hábová) a představil Cesára Sampsona, který s finalisty natáčel rozhovory v greenroomu před přenosem. Na začátku show také jako hosté vystoupili Lake Malawi s písní Friend of a Friend.

Pak už přišla na řadu celá sedmička finalistů – Aiko, Elly, Gianna Lei, Lenny, MYDY, Tom Sean a Tomas Robin. Večer zakončili další hosté, tentokrát We Are Domi se svým songem Lights Off. Pojďme se společně v krátkém fotoreportu podívat na to, jak celý večer probíhal i s následným prostorem pro rozhovory s novináři a dalšími fanouškovskými médii z celé Evropy.

Moderátor Adam Mišík
S pořadovým číslem 1 vystoupila Aiko a předvedla nám svou skladbu Pedestal.
Číslo 2 patřilo Elly s písní The Angel’s Share.
Jako třetí v pořadí se nám představila Gianna Lei s písní Starlet.
Lenny se svou kapelou nám jako čtvrtá v pořadí přednesla svou skladbu Good Enough.
Skupina MYDY nás s pořadovým číslem 5 rozparádila svým songem Red Flag Parade.
Předposledním soutěžícím byl Tom Sean s písní Dopamine Overdose.
Sedmičku finalistů uzavřel Tomas Robin a jeho píseň Out Of My Mind.
Na závěr show vystoupili jako hosté We Are Domi s eurovizním songem Lights Off.
Všichni účinkující poděkovali přítomným divákům za pozornost a za podporu.
Skupina MYDY byla v obležení novinářů…
Podobně jako Tom Sean…
Nebo na domácí scéně asi neznámější interpretka ESCZ 2024 – Lenny. Zde v interview pro nejznámější zahraniční fanweb o Eurovizi – Wiwibloggs.
Čtveřici záludných otázek položil všem sedmi finalistům náš šéfredaktor Honza. Videa můžete najít na našem Instagramu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..