ESCZ 2024Novinky

Známe detaily k národnímu kolu ESCZ 2024

Šéf české delegace Kryštof Šámal se k chystanému národnímu kolu vyjádřil v podcastu The Eurotrip Podcast.

Již jsme vás informovali o tom, že naše národní kolo pro nadcházející Eurovizi proběhne živě v pražském klubu Roxy v pondělí 4. prosince. Příliš detailů jsme k ESCZ 2024 ale neznali. Pouze původně avizovaný počet pěti finalistů. Ale nyní se s blížícím se termínem národního kola objevují další informace. Kryštof Šámal byl hostem podcastu The Eurotrip Podcast, jehož moderátoři se podíleli na loňském ročníku ESCZ, kde zprostředkovali rozhovory s finalisty. Ty ale nyní nahradí Cesár Sampson, který se podílel již na výběru našich finalistů a s delegací spolupracuje již od počátku ESCZ, jako porotce či poradce. Nyní se stává ale regulérním členem delegace, tedy alespoň v této úvodní fázi – národním kole.

Kryštof Šámal také zmínil, že aktuálně finalizuje výběr finalistů a jelikož se opět nedaří vybrat pouze pětici finalistů, je možné, že nakonec v národním kole bude soutěžit finalistů více, klidně až šest nebo sedm. Oficiálního potvrzení tohoto počtu společně se zveřejněním jmen interpretů bychom se mohli dočkat někdy během příštího týdne, tedy přibližně týden před termínem konání národního kola. Šéf české eurovizní delegace také potvrdil to, že formát bude stejný jako minulý rok, tedy během show v Roxy se představí naživo všichni finalisté i se svými soutěžními skladbami a bude zahájeno online hlasování, které potrvá přibližně týden, tedy od úterý 5. prosince do pondělí 11. prosince. I poměr hlasování zůstane stejný, tedy 30 % pro české publikum a 70 % pro hlasující ze zahraničí.

Vítěze národního kola a našeho reprezentanta na Eurovizi 2024 v Malmö tak poznáme nejspíše někdy v druhém prosincovém týdnu s náskokem na Albánii, která svého reprezentatna vybere o týden později.

Koho očekáváte, že uvidíme tentokrát v našem národním kole? Nějakou velkou hvězdu? Někoho z účastníků předchozích ročníků ESCZ? Nějakého nadějného nováčka? Návrat některého bývalého reprezentanta? Nebo od každé kategorie trochu? Podělte se s námi o vaše tipy v komentářích pod článkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..