PODCAST - Eurovizní pokec

OD MALMÖ K MALMÖ: Austrálie, vítej v eurovizní rodině!

Roky 2015 a 2016 jsou pro Českou republiku na Eurovizi přelomové. Česká republika se totiž v roce 2015 vrátila po sedmileté pauze zpět do soutěže. Ve švédském Stockholmu zase česká delegace s Gabrielou Gunčíkovou poprvé postoupila do finále. Byl rok 2016 pro Česko na Eurovizi zlomovým? Patří Austrálie do eurovizní rodiny? A má smysl na Eurovision Song Contest dávat prostor globálním hvězdám k jejich sebepropagaci? Podcast Eurovizní pokec si můžete přehrát níže nebo na následujících platformách: Spotify, Apple podcastsGoogle podcastsYouradio Talk a České podcasty.

Co v epizodě uslyšíte?

Zhodnotíme a porovnáme ročníky 2015 a 2016, na které se vrátila i Česká Republika a poprvé v historii postoupila do finále.

Ve Vídni jsme zažili i výrazný debut. Jednalo se o Austrálii. Bylo přijetí Austrálie do soutěže dobrou volbou? Patří Austrálie do eurovizní rodiny? Jsme větším fanouškem Guye Sebastiana nebo Dami Im, a které vystoupení Austrálie hodnotíme doposud jako nejvydařenější?

Rok 2016 se stal zásadní pro českou delegaci. Gabriela Gunčíková postoupila do finále s písní I Stand. Připomeneme si tak celkově vystoupení. Proč jsme ve finále byli na chvostu? Byla oproti ostatním písním ve finále píseň I Stand opravdu tak nudná? A jednalo se skutečně o přelomový ročník pro naši zemi na Eurovizi?

V roce 2016 vystoupil na eurovizním pódiu Justin Timberlake. Je pro Eurovizi dobré spojení s takto velkým jménem? Proč nechápeme vystoupení Madonny na soutěži o tři roky déle?

POUŽITÉ SKLADBY V TOMTO DÍLE:

Připomeňte si obě finále z let 2015 a 2016

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..