Novinky

Melodifestivalen opět mění svůj formát

V nové sezóně uslyšíme 30 songů v celkem pěti kolech.

Jak už jsme si v posledních letech mohli zvyknout, tak ani příští sezóna Melodifestivalenu nezůstane beze změn. Tentokrát se vysílatel SVT rozhodnul dát prostor hned třiceti písním, které uvidíme během pěti sobotních večerů. V každém kole se představí ale už jen šest soutěžících z nichž dva postoupí rovnou do finále a dva do druhé šance.

Ve velkém finále tedy budeme mít 10 písní, které postoupí přímo, a další dvě budou vybrány v rámci prodlouženého posledního pátého kola. Toto prodloužení by mělo trvat asi půl hodiny, během které uvidíme rekapitulaci deseti vystoupení, která od diváků dostala druhou šanci. Poté se otevře hlasovací okno, kde budou diváci moct naposledy podpořit své oblíbence. Výsledek druhé šance bude založen na součtu hlasů ze semifinále i dodatečného hlasování v závěru večera. Samotné finále Melodifestivalenu 2024 zůstane beze změn.

Švédská televize se tímto krokem chce vypořádat s poklesem sledovanosti, s kterým se v průběhu únorového vysílání jednotlivých kol potýkala. Věří, že tímto dokážou udržet zapojení diváků po celou sezónu, jak uvádí projektový manažer Anders Wistbacka.

Zdroj: svt.se

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..